Eksperimentą filmavusį grupė primygtinai įspėja nekartoti šio triuko namie, nes tai labai pavojinga sveikatai ir gyvybei – skystas azotas yra toks spiginančiai šaltas, kad gali nudeginti odą ir sukelti asfikciją (dusimą). M. Qureshi eksperimentą atliko už kadro budint medikų brigadai.

O toliau viskas – gana žemiška. Į specialų kibirą iš kito specialaus indo vaikinas įsipylė garuojančio, nors nepaprastai šalto skysto azoto (priminsime, kad azotas žmogaus organizmui nėra nuodingas, mat tai yra cheminis junginys, kurio įkvepiame daugiausiai – 78,3 proc. oro sudaro kaip tik azotas, tik ne skysto, o dujinio būvio).

M. Qureshi per šį eksperimentą neabejotinai būtų mirtinai nukentėjęs, jei ne Leidenfrosto efektas (reiškinys, kuomet tarp skysčio ir už jį gerokai šiltesnio paviršiaus susidaro izoliuojantis sluoksnelis garų). O toliau – apsipylimo skystu azotu aktas. Vaizdelis šiurpus, bet, išsisklaidžius garų uždangai, paaiškėja, kad viskas baigėsi laimingai. Rūkstantis eksperimento autorius strikinėja, trinasi plaukus rankomis ir tampo savo marškinėlius.

„Nes skystas azotas yra labai, labai šaltas, - krizendamas paaiškina Toronto universiteto chemikas. – Nenoriu, kad koks lašelis kur nors liktų. Turiu pripažinti, šis kibiras buvo nepalyginamai šaltesnis už ledinio vandens kibirą.“