„Life Technologies Corp.“ tvirtina, kad įrenginys, kurį ketinama pristatyti iki metų pabaigos, ir jo mikroschemos technologija leis duomenis gauti per dieną, pranešė „The Wall Street Journal“, kuriuo remiasi naujienų agentūra UPI.

Dabar pigiausias genomo šifravimas kainuoja maždaug 3 tūkst. dolerių ir trunka savaitę. Anot mokslininkų, pasiekus 1 tūkst. dolerių ribą (maždaug tiek kainuoja tyrimas magnetiniu rezonansu), bus duota pradžia genetiniams atradimams ir vaistų kūrimui.

Anot jų, siekiamas tikslas – sužymėti skirtumus žmogaus genome ir pagreitinti bei pagerinti ligų diagnostiką. Tuomet bus padėtas pagrindas kuriant gydymo metodus, skirtus konkrečiam pacientui, atsižvelgiant į jo genetiką.

Tačiau prieš tai dar reikia atilikti plačius laboratorinius tyrimus, susijusius ne tik su genomo analize, teigia kai kurie tyrėjai.

„Mes dar tik braižome paviršių, norėdami suprasti, kokie genetiniai pokyčiai yra kliniškai svarbūs“, – teigia molekulinės patologijos specialistė Karen Kaul.

„Manau, turime išlikti realistais ir būti truputį atsargiais, kai kalbama apie dabartinę genetinę informaciją“, – pridūrė ji.