Socialiniai tinklai šiuo metu ūžia nuo žinios, kad trečiadienio naktį bus galima pamatyti pažaliavusį Mėnulį. Ekspertai tai kategoriškai neigia.

Nepaisant to, kad teiginys yra nutolęs nuo realybės, panašu, kad „Žaliojo Mėnulio“ fenomenas internete paplito stulbinamu greičiu.

Šis gandas paplito feisbuko naudotojui, vardu Miles Johnson, išpublikavus žalios Mėnulio pilnaties nuotrauką, kurioje pažymėta ir data – gegužės 29, nors kai kuriuose šaltiniuose teigiama, kad įraše buvo užrašyta balandžio 20-oji.

Miles Johnson aiškina, kad Mėnulis pažaliuos dėl žaliosios planetos – Urano – pozicijos. Jis sugalvojo, kad dėl to ir danguje matomas Žemės palydovas bus nušviestas žaliai.

Įrašas buvo pasidalintas tūkstančius kartų socialiniame tinkle „Facebook“, o kosmoso tyrėjai iš jo tyčiojasi ir stengiasi numalšinti šį viruso greičiu plintantį gandą.

Techtimes.com rašo, kad ši diena įtartinai sudera su „Kanapių Kultūros diena“, kurią mini kanapių mėgėjai. Ši diena vadinama „keturi dvidešimt“, taip susiejant ją su prieš daugelį metų 1596 m. išaušusiu žaliuoju Mėnuliu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)