Konferencijos metu savo įžvalgas ir patirtį pristatys „Pfizer“, „General Electric Healthcare Sciences“, Japonijos mokslo skatinimo agentūros, Europos farmacijos industrijos ir asociacijų federacijos (EFPIA), Izraelio Weizmann instituto ir daugelio kitų, šiame sektoriuje aktyviai veikiančių, įmonių ir institucijų atstovai.

„Life Sciences Baltics 2014“ (LSB2014) yra didžiausias tarptautinis biotechnologijų, farmacijos bei medicinos prietaisų ir įrangos forumas Baltijos šalyse, kuriame susitinka gyvybės mokslų ekspertai iš daugiau nei 30 šalių. Renginys atveria naujas galimybes idėjų sklaidai, partnerystei ir progresui, todėl tai puiki galimybė Baltijos šalių mokslininkams ir verslininkams pristatyti savo idėjas bei darbus, o taip pat išgirsti apie naujausias gyvybės mokslų tendencijas.

Oficialus LSB2014 forumo globėjas LR Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius teigia, kad forumas yra puiki platforma pristatyti Baltijos šalių gyvybės mokslų sektoriaus potencialą. „Šiame forume susitinka aukščiausio lygio vadovai ir mokslininkai iš sektoriuje lyderiaujančių valstybių: JAV, Izraelio, Šveicarijos, Japonijos, Vokietijos. Džiaugiuosi, kad Baltijos šalių gyvybės mokslo ir verslo atstovai yra vertinami kaip patrauklūs partneriai dalyvaujant tarptautinėse programose ir projektuose, tokiuose kaip FP7, „Horizontas 2020. Lietuviai gyvybės mokslų srityje yra pelnę kokybiškų mokslinių tyrimų bei paslaugų tiekėjų ir patikimos šalies įvaizdį. Tai itin svarbu, nes pasitikėjimas šiame sektoriuje yra vienas svarbiausių elementų, kuriančių įmonių konkurencinį pranašumą“, – teigia premjeras Algirdas Butkevičius.

„Life Sciences Baltics 2014“ organizuojančios įstaigos VšĮ „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Mantas Nocius pritaria premjerui apie forumo svarbą Lietuvai ir Baltijos šalims. Pasak jo, pirmasis „Life Sciences Baltics“ forumas, vykęs 2012 metų rugsėjį pritraukė daugiau kaip 800 dalyvių, iš kurių trečdalis buvo iš užsienio (Izraelio, JAV, ES ir kt.). Sulaukta dalyvių iš tokių tarptautinių kompanijų ir institucijų kaip „Baxter“, Hiustono universiteto (JAV), „Merck KGAA“ (Vokietija), „Genzyme“ (Izraelis) ir kt. „Renginys suteikia galimybę sužinoti, kas naujo vyksta pasaulyje, o tokios forumo dalys, kaip tarptautinė paroda, verslas – verslui susitikimai (B2B), vizitai į įmones ir universitetus, startuolių bei studentų sesijos suteikia galimybę rasti naujų klientų bei partnerių mokslinių tyrimų plėtrai. Tai ypač svarbu, nes gyvybės mokslų industrija yra dinamiška, o kompanijos, norinčios didinti savo konkurencinį pranašumą, turi nuolat didinti savo vardo bei kuriamų produktų ir teikiamų paslaugų žinomumą“,– forumo galimybes atskleidžia M. Nocius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)