Derbio universiteto mokslininkai 18 mėnesių tyrė sveikatai skirtus tinklalapius, kuriuose aprašomos įvairios ligos ir patariama, kaip nuo jų gydytis.

Tyrėjai išsiaiškino, kad dėl neaiškios ar klaidinančios informacijos žmonės neteisingai gali nustatyti savo negalavimų diagnozę.

"Mes nustatėme, kad šiuos tinklalapius lankantys žmonės pradeda laikytis medicininių patarimų, kurie gali būti klaidingi", - sakė tyrimo grupei vadovavęs daktaras Neilas Coulsonas.

"Medicinoje buvo įvestas terminas "kiberchondrija", apibūdinantis žmones, kurie naudojasi internetu savo ligos diagnozei nustatyti ir vėliau šią dezinformaciją pateikia savo bendros praktikos gydytojui", - pažymėjo jis.

Nors daugumoje sveikatos priežiūros institucijų, draugijų ar labdaros organizacijų svetainių pateikiama teisinga ir patikima informacija, tyrėjai nurodė, kad asmeniniuose tinklalapiuose pasitaiko akivaizdžių netikslumų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją