Mėnulio miestą jie laiko daug realesniu projektu nei miestas Marse. „Žmogaus prieš 43 metus aplankytas mėnulis kol kas atrodo esąs vienintelis objektas kosmose, kurį gali pasiekti žmonės, valdydami šiandienines technologijas“, – tvirtino kosmoso agentūros direktorius Johannas Dietrichas Worneris.

Mėnulio miestas

Anot jo, mėnulis kol kas yra tobuliausia vieta tyrimams, kuriuos gali atlikti ten nukeliavę žmonės ir nuskraidinti robotai. Šią misiją būtų galima įgyvendinti daug greičiau, tarkime, iki 2030 m., rengiantis kol kas sunkiai įmanomai misijai į Marsą.

Mėnulio miestas

„Tolimesnė mėnulio pusė galėtų būti labai puikiai išnaudojama tyrimams: ten mes galėtume įdiegti Visatos tyrimams reikalingus teleskopus, kuriems netrukdytų Žemėje vykstanti komunikacija ir transliacijos“, – tikino ekspertas ir įgėlė amerikiečiams, kad kalbėti apie Marso misiją dar per anksti. Jis patikino, kad visų pirma derėtų išbandyti techniką kiek arčiau – mėnulyje.

Tvirtinama, kad pagrindinė Mėnulio miesto infrastruktūra būtų atspausdinta 3D spausdintuvais. Kosmoso agentūra tvirtina išbandžiusi 3D spausdintuvus su medžiagomis, randamomis mėnulyje.

Mėnulio miestas

Pareigūnai tvirtino, kad Mėnulio mieste turėtų dirbti astronautai ir mokslininkai iš įvairių šalių – įskaitant ir Rusiją bei Kiniją. Neatmetama galimybė, jog įkūrus miestelį, jame galės apsilankyti ir civiliai gyventojai ir kosmoso turistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)