Balta raketa „Antares“ į tamsų nakties dangų virš Volopo salos Virdžinijoje pakilo 4 val. 44 min. (11 val. 44 min. Lietuvos laiku). Tai devinta tokia „Orbital ATK“ misija pagal sutartį su NASA. TKS aprūpinimo misijas taip pat vykdo kompanija „SpaceX“.

Erdvėlaivis gabena 3 500 kg krovinį, įskaitant priemones 34 naujiems eksperimentams. Vieno jų metu bus sukurta žemiausia temperatūra Visatoje ir NASA viliasi, kad ši laboratorija „Cold Atom Lab“ (CAL) sudarys sąlygas naujiems fizikos mokslo proveržiams.

„CAL sukuriama temperatūra, 10 mlrd. kartų šaltesnė už erdvės vakuumą, o tada lazeriais ir magnetiniais laukais atomai sulėtinami tiek, kad beveik nebejuda, – sakoma NASA pareiškime. – Šių tyrimų rezultatai potencialiai galėtų nulemti technologijų, įskaitant jutiklius, kvantinius kompiuterius ir erdvėlaivių navigacijai naudojamus atominius laikrodžius, patobulinimus.“

Planuojant žmonių stovyklą Marse, kur reikės statinių, bus surengtas eksperimentas, kurio metu bus aiškinamasi, kaip cementas „elgiasi“ kosmose ir ar jis sukietėja kaip Žemėje.

„Cygnus“ taip pat gabena pirmąją Europos komercinę sistemą, kuria siekiama didinti mokslininkų galimybes naudotis kosmine laboratorija, pasiūlant nebrangius ir lengvai instaliuojamus bei pašalinamus eksperimentų „kubus“.

Projektą „International Commercial Experiment“ arba „ICE Cubes Service“ bendrai vykdo Europos kosmoso agentūra (ESA) ir belgų kompanija „Space Application Services“.

Erdvėlaivis taip pat gabena priemones eksperimentui „Plant Habitat-01“, kuris galėtų padėti astronautams patiems užsiauginti maisto. TKS jau yra trys kitos augalų dėžės, kuriose astronautai augina salotas.

Liepos 15 dieną į „Cygnus“ bus sukrautos šiukšlės ir jis iškeliaus sudegti Žemės atmosferoje.