Animacinio filmo kūrėjai P. Plaito nenuvylė – serija buvo tikrai įdomi. Astronomas žiūrėjo, žavėjosi ir stebėjosi, kaip po tiek metų scenaristams vis dar pakanka parako sukurti įdomių ir juokingų epizodų.

Bet tada nutiko kažkas, kas astronomą sukrėtė. Tai, ką P. Plaitas pamatė, privertė jį atsukti vaizdą ir pasitikrinti, ar jam nepasivaideno.

Tas animacinio filmo kadras P. Plaitui pakeitė viską: jis suprato, kad „Simpsonai“ net 26 metus visuomenę maitino melu.

Kadre matoma, kaip Elonas Muskas stovi Simpsonų namų svetainėje, žiūri pro langą ir žavisi vakaro dangumi, kol Simpsonų šeimyna vakarieniauja.

Bet atkreipkite dėmesį į Mėnulį šiame kadre. Jūs tik pažiūrėkite!

Mėnulis yra atbulas. Animaciniame filme buvo valgoma vakarienė, taigi, tai tikrai ankstyvas vakaras. Vadinasi, tai yra Mėnulis jaunaties fazėje, link priešpilnio. Bet Šiauriniame pusrutulyje pilnėti bepradedanti Mėnulio jaunatis savo ragus būna nukreipusi į kairę, nuo Saulės.

Priešpilnis Mėnulis virš Eifelio bokšto Paryžiuje
Apie Mėnulio fazes ir jų išvaizdą P. Plaitas vaizdžiai papasakojo šiame įraše:

Anot astronomo, vienintelis įmanomas Mėnulio išvaizdos animaciniame filme paaiškinimas – kad Springfildas, kuriame vystosi Simpsonų istorija, yra visai ne Jungtinėse Amerikos Valstijose. Ir netgi ne mūsų pasaulio pusėje – Springfildas yra pietiniame Žemės pusrutulyje.

„Net nežinau kaip į šią informaciją reaguoti. Atrodo taip, tarsi visas mano pasaulis būtų apverstas aukštyn kojomis“, – sakė P. Plaitas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)