Surengtuose žiniasklaidos pusryčiuose buvo minėti ne tik faktai, kad per dešimt metų iš gana mažos 150 tinklaraštininkų konferencijos „Login“ išaugo į milžinišką konferenciją, kurioje susirenka tūkstančiai žmonių. Konferencijos pristatymo metu atsirado savanoris žmogus – vienas konferencijos įkūrėjų Arnoldas Rogoznyj –, į savo kūną įterpęs mikroschemą.

Jei tik šalyje esančios technologijos leis, lietuvis mikroschemą galės naudoti taip pat, kaip ir vienas šią idėją palaikančių žmonių, skaitysiančių pranešimą konferencijoje – Hannesas Sjobladas. Su ja, H. Sjobladas gali be vargo atrakinti telefoną, įeiti į sporto salę, biurą, užrakinti dviratį.

Po visos procedūros, kurią atliko auskarų vėrimo meistras, A. Rogoznyj patvirtino, kad neskaudėjo, tačiau vienintelis jam kylantis klausimas, ką jis su šia mikroschema kūne galės nuveikti. H. Sjobladas iškart parodė programėlę, kuria galima susieti A. Rogoznyj vardą, pavardę ir telefono numerį su mikroschema.

Inovacijų, ateities tendencijų ir kūrybingumo renginyje dalyvaus ir pranešimus skaitys verslininkai, biohakeriai, kūrėjai, pramogų pasaulio atstovai. DELFI portale didelę dalį pranešimų bus galima stebėti tiesiogiai.

Kaip skelbia „Login“, šiemet bus galima pamatyti žmones-kiborgus, „Grammy“ laimėtojus ir Kanye Westo prodiuserius, biohakerius su implantuotais lustais po oda, taip pat bus aptartos kosminės kelionės į Mėnulį ir ne tik – dešimtajame „Login 2016“ festivalyje laukia išties spalvingos, kontraversiškos ir kvapą gniaužiančios asmenybės.

„Per tris keturis metus, mes sakėme, kad tai konferencija, bet pridurdavome, kad šis renginys išsivystė į daug didesnį renginį. Šiemet mes jau sakome, kad tai yra festivalis – čia susirinko pranešėjai iš viso pasaulio, „Login“ dabar jau nebe dviejų dienų festivalis, o prasidėjo prieš dvi dienas“, – sakė „Login“ spaudos konferencijoje festivalio direktorė Ieva Dirvonskaitė.

„Login“ konferencijos metu vyksta didžiausias startuolių renginys visose Baltijos šalyse. Į jį susirinko ne tik 60 startuolių iš Latvijos, Estijos ir Lietuvos, bet ir investuotojai iš viso pasaulio, pradedant JAV ir baigiant Japonija. Po šios startuolių mugės tikimės, kad galėsime skelbti apie naujus rėmimo sandorius“, – sakė viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ projektų vadovė Rimantė Ribačiauskaitė.

DELFI portalas tiesiogiai transliuos įdomiausius pranešimus, taip pat technologijų ir inovacijų festivalyje įkurs DELFI TV tiesioginių transliacijų studiją.

Dvi dienas truksiančio festivalio „Login 2016“ metu dalyvių laukia 10 salių, 5 didieji renginiai, 9 sesijos, 7 dirbtuvės ir tiek pat diskusijų, daugiau nei 140 pranešėjų, beveik 130 pranešimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)