2 porcijoms reikės:
2 Portobelo pievagrybių
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 česnako skiltelių
mėgstamų žolelių, druskos, pipirų
2 v. š. pomidorų padažo
100 g sūrio
50 g saliamio
6 vyšninių pomidoriukų
picos prieskonių
šviežio baziliko
Gaminimas:
- Išpjauname grybų kotelius.
- Alyvuogių aliejų sumaišome su trintu česnaku, žolelėmis, druska ir pipirais. Šiuo mišiniu ištepame grybų vidų.
- Ant grybų tepame po šaukštą pomidorų padažo, beriame tarkuotą sūrį, dedame pomidoro ir dešros griežinėlius. Pabarstome picos prieskoniais.
- Įjungiame orkaitės grill režimą ir įkaitiname iki maksimalios temperatūros.
- Kepame vidurinėje orkaitės lentynoje 8–10 minučių, priklausomai nuo grybo dydžio.
- Neperkepame, kitaip grybai išleis per daug skysčių.
- Patiekiame su šviežiu baziliku. Kalnas salotų šalia taip pat nepamaišys.
Skanaus!