16 kamuoliukų reikės:

1 stiklinės avižinių dribsnių
1/3 stiklinės kapotų migdolų (arba kitų mėgstamų riešutų)
1/3 stiklinės kokosų drožlių
1 v. š. linų sėmenų (tinka ir malti, ir nemalti)
1 v. š. čijos sėklų
1/2 stiklinės migdolų sviesto (arba kito riešutų sviesto)
1/4 stiklinės medaus arba agavų / klevų sirupo
1/3 stiklinės džiovintų spanguolių

Gaminame:

Avižinius dribsnius, kapotus riešutus ir kokosų drožles suberiame į kepimo skardą. Kepame 170 laipsnių orkaitėje 8–10 min., kas kelias minutes pamaišydami. Šių ingredientų kepti nebūtina, bet ne paslaptis, kad skrudinti riešutai tiesiog skanesni už neskrudintus. Atvėsiname.
Pašildome riešutų sviestą, kad šis taptų skystesnis.
Gerai sumaišome visus ingredientus.
Formuojame rutuliukus – masę stipriai suspaudžiame delnais, kad neliktų oro, ir suformuojame po rutuliuką. Jei norisi pagražinti – apvoliojame kokosų drožlėse.
Sudedame į sandarų indą ir laikome šaldytuve savaitę. Galima ir užšaldyti.