Vynuogių kauliukai

Juose daug vitamino E ir fitoestrogenų. Tai labai svarbu moterims. Be to, jie apsaugo kraujagyslių sieneles ir užkerta kelią grybelinėms infekcijoms. Reguliarus vynuogių kauliukų vartojimas padeda sumažinti kraujospūdį ir cholesterino kiekį kraujyje.

Granatų sėklytės

Sumažina galvos skausmą ir nervingumą, sumaišyti su cukrumi didina potenciją. Ekstraktas iš granatų sėklyčių ir minkštimo laikomas stipria priešmikrobine ir priešvirusine priemone, kuri dar ir stiprina imunitetą. Jis gydo odos ligas ir stiprina kraujagysles.

Abrikosų kauliukai

Pasižymi unikaliomis nuo navikų apsaugančiomis savybėmis, nes juose yra vitamino В17. Taip pat naudojami nuo nefrito ir astmos, laringito ir bronchito. Abrikosų kauliukų ekstraktas stiprina imunitetą ir gali būti naudojamas kaip parazitus varanti priemonė.

Slyvų kauliukai

Slyvų kauliukų branduoliai naudojami kaip viena iš priemonių, gydančių šlapimo pūslės akmenligę. Rekomenduojama mėnesį kasdien suvalgyti 20 branduolių, po to padaryti savaitės pertrauką ir kursą vėl pakartoti.

Alyvuogių kauliukai

Padeda nuo astmos, dusulio, plaučių ligų, o svarbiausia – nuo apsinuodijimų ir tulžies pūslės problemų. Įprastas kursas – 4 savaitės, per kurias reikia kasdien suvalgyti po 15 alyvuogių su kauliukais.

Sedulos kauliukai

Tokie pat naudingi kaip ir alyvuogių, be to, gali padėti įveikti hemorojų, jei jais bus gydomasi mėnesį. Sedulos kauliukų nuoviras ir užpilai padeda nuo skrandžio ir žarnyno sutrikimų.

Putino uogų kauliukai

Praturtina organizmą vertingais vitaminais ir mineralais, apsaugo gerąją žarnyno mikroflorą. Be to, putino kauliukai padeda sumažinti patinimus, atsikratyti inkstų ir tulžies pūslės akmenų.

Arbūzų sėklytės

Sutrintos arbūzų sėklytės naudojamos kaip priemonė nuo kirmėlių ir gimdos kraujavimo. O dar arbūzo sėklose daug naudingų nesočiųjų rūgščių, kurios apsaugo širdį ir sąnarius, leidžia ilgai išsaugoti puikią atmintį.

Vyšnių kauliukai

Kaip ir abrikosų, taip ir vyšnių kauliukus reikia vartoti labai atsargiai, nes dideli jų kiekiai gali būti toksiški. Džiovinti ir sumalti vyšnių kauliukų branduoliai puikiai padeda sergant skrandžio opa, artritu ir šlapimo pūslės akmenlige.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)