Naminė duona – gardu, sveika ir paprasta pagaminti

 (19)
Išsikepti naminės duonos nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Šis receptas itin lengvas ir paprastas, o šviežia gardi jūsų pačių rankomis pagaminta duona ant stalo garuos jau po valandėlės.
© Tinklaraščio „Nom Nom“ nuotr.

Reikės:

200 g avižų miltų
5 v. š. jogurto
1,5 a. š. sodos
žiupsnelio Himalajų druskos
1 v. š. psyllium maistinių skaidulų
3 nedidelių arba 2 didesnių prinokusių bananų

Gaminimas:

1. Sumaišykite sodą su jogurtu.
2. Sumaišykite visus sausus ingredientus.
3. Šakute sutrinkite nuluptus bananus.
4. Sudėkite trintus bananus ir jogurtą į sausus ingredientus ir lengvai išmaišykite.
5. Į duonos kepimo skardą įklokite kepimo popierių ir supilkite tešlą. Kepkite 170 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 min. (ar jau iškepė, patikrinkite į tešlą įsmeigę medinę lazdelę).
6. Pjaustykite tik visiškai atvėsusią duoną.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Sveika

Išsirinkti sveikus produktus išmokome, kaip gaminti – dar ne (11)

Pirkinių krepšelyje guli šviežia žuvis, brokoliai, morkos, paprikos ir smidrai. Vakarienė suplanuota – kepta maistinga žuvis su virtomis, o paskui švelniai apskrudintomis daržovėmis. Prieš akis jau matote vaizdą, mintyse jaučiate skonį. O kiek maistingų medžiagų pavyks išsaugoti kepant tefloninėje keptuvėje ir užpilant, pavyzdžiui, saulėgrąžų aliejumi, nesusimąstote.

Geriausių dešrelių griliui paieškos: ar žinote, kad kai kurių kepti net negalima? dešrelių reitingų lentelė (76)

Šventinį Joninių savaitgalį ir visą likusią vasarą daugybė lietuvių keliaus į gamtą kepti įvairių grilio patiekalų. Vienas tokių – lietuvių taip pamėgtos dešrelės. Rinkdamiesi jas dauguma lietuvių nepaiso gamintojų nurodytos paskirties ir renkasi dešreles, kurių kepti negalima, mat jų sudėtyje esantis natrio nitritas būdamas aukštoje temperatūroje žmogaus organizme skatina kancerogenų susidarymą.

Norintiems maitintis sveikiau – žalia rakto skylute paženklinti maisto produktai (7)

Maisto prekių įvairovė, skirtingų gamintojų siūlomi tos pačios grupės produktai, reklamos ir spalvotos etiketės traukia kiekvieno pirkėjo dėmesį. Nenuostabu, kad dažnam iš jų tenka gerokai pasukti galvą renkantis paprasčiausią avižinę košę, kuri gali skirtis priklausomai nuo gaminimo būdo, priedų ir alergenų.

Ištyrė nitratų kiekį parduotuvinėse ir naminėse daržovėse: rezultatai nustebino (69)

Stengdamiesi subalansuoti mitybą ir vartoti pakankamai vaisių bei daržovių susiduriame su iššūkiu – kaip ir kur jie užauginti, ar juose nėra kenksmingų medžiagų? Ypač gąsdina „nitratų“ sąvoka, tačiau ar išties nitratai – kenksmingos medžiagos, o jų buvimas daržovėse turėtų kelti nerimą? O gal nitratų nėra tik pačių užaugintose daržovėse?

10 maisto produktų, kuriuos geriausia rinktis palūžus nuo dietų (1)

Dauguma žmonių, kurie laikosi dietų, sunkiausiomis akimirkomis tiesiog palūžta ir persivalgo. Blogiausia, kad dažniausiai tokiu atveju pasirenkamas nesveikas, riebus maistas. Žinant tokią savo silpnybę dera žinoti, kokius maisto produktus geriausia valgyti užplūdus silpnumo akimirkomis.