Šokoladiniai blynai be cukraus
Tai tikrai puikiai pasisekę blynai, kurie ir atrodo gražiai, ir yra baisiai skanūs.
Ingredientai:
2 bananai
1 puodelis migdolų pieno
4 kiaušinių baltymai
1 šaukštelis kepimo miltelių
3 šaukštai kakavos
žiupsnelis druskos
1 puodelis miltų (naudojome speltos)
grietinėlė (išplakti ir patiekti prie blynų) ir kakava pabarstyti
Gaminimas:
Bananus ir kiaušinių baltymus gerai sutrinti maisto smulkintuvu. Atskirame inde sumaišyti kepimo miltelius, kakavą, druską ir miltus. Viską suberti į kiaušinių ir bananų masę ir gerai išmaišyti. Kol blynai kepa, galima išsiplakti grietinėlę.
Avižiniai blynai su aguonomis ir citrina
Tai be galo skanūs, sveiki blynai Užgavėnėms, kurie nebūtina papildomai saldinti.
Gaminimo laikas: 8–10 minučių paruošimui, 10 minučių „tešlos pailsėjimui“ ir kepimo laikas.
Ingredientai:
pusė puodelio migdolų pieno
1 kiaušinis
pusė puodelio obuolių tyrės
1 šaukštas klevų sirupo (jei norisi)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
pusė tarkuotos citrinos žievelės
1 puodelis avižų
2 šaukštai aguonų
kokosų aliejus kepti
Gaminimas:
Avižas susmulkinti trintuvu ar kombainu iki rupių miltų konsistencijos. Suberti kepimo miltelius ir aguonas ir viską išmaišyti. Tada įmušti kiaušinį, supilti obuolių tyrę, jei norisi – klevų sirupą, tarkuotą citrinos žievelę ir migdolų pieną. Tuomet viską gerai išmaišyti ir palikti pastovėti apie 10 minučių. O tada kepti.
Apelsinų uogienė su datulėmis
Ši uogienė šiek tiek kartoka, tad gali nepatikti vaikams. Todėl siūlome ir vaikišką variantą.
Gaminimo laikas: 5 minutės + 1 valanda čija sėkloms išbrinkti.
Ingredientai:
pusė apelsino
trečdalis sutarkuotos apelsino žievelės
7 minkštos datulės
1 šaukštas čija sėklų
Ingredientai vaikiškam variantui:
pusė apelsino
9 datulės
2 arbatiniai šaukšteliai klevų sirupo
1 šaukštas čija sėklų
Gaminimas:
Tiesiog susmulkinti apelsiną su datulėmis ir sudėti tarkuotą žievelę ir čija sėklas. Išmaišyti ir padėti valandai į šaldytuvą. Darant vaikišką variantą lygiai taip pat reikia trintuvu ar kombainu susmulkinti datules ir apelsiną, supilti klevų sirupą ir suberti sėklas. Tuomet valandai įdėti į šaldytuvą.
Skanaus!