Kita vertus, natūralių produktų gerbėjai vis kuria naujus patiekalų su avižų dribsniais receptus, kurie, rašoma pranešime spaudai, vis labiau įtikina: sveika – nebūtinai neskanu.

Avižos skirtos tik arkliams?

Kodėl gi vis dėlto daugelis žmonių įsitikinę, kad iš avižų dribsnių nepavyks pagaminti nieko skanaus, o juos galima valgyti nebent „atžagariais dantimis“ – ne dėl skanumo, o tik sveikatos sumetimais?

„Yra toks visiems žinomas posakis: avižos skirtos tik arkliams. Galbūt dauguma vis dar tiki šiuo stereotipu. Manau, žmonės tiesiog nežino, ką iš jų galima būtų skanaus pasigaminti, todėl geriausiu atveju išverda bet kokią vadinamąją „greito paruošimo“ avižų košę ir tikisi kažkokio stebuklo“, – pastebi veganiško maisto tinklaraščio „Vegan pipiras“ kūrėja Toma Vedrickienė.

Jos šeimos virtuvėje avižų dribsniai yra dažnai naudojamas produktas.

Avižas naudoja įvairiausiems patiekalams

„Mėgstame šiuos dribsnius pirmiausia todėl, kad jie suteikia sotumo jausmą. Vartojame glotnučiams (tirštiems kokteiliams), košei, blynams, blyneliams gaminti, dedame į šaldikliui ruošiamus batonėlius, pridedame į sausainius, rutuliukus, pyragus, tortus, kepame iš jų net ir duoną. Iš tikro gaminu iš jų viską, išskyrus sriubas, nes mes jų tiesiog nevalgome“, – sako tinklaraštininkė.

avižų dribsnių, anot jos, galima pagaminti bet ką. Į vienus patiekalus dedami dribsniai, į kitus – iš šių dribsnių pasigaminti miltai. Sumalę kavamale ar kokteiline gausite puikius miltus ir taip galite praplėsti savo kulinarinių šedevrų sąrašą

T. Vedrickienė dalijasi labai paprastu veganiško deserto su avižų dribsniais receptu, kuriam prireiks vos trijų produktų.

Sausainiai su avižų dribsniais


Jums reikės:

3 bananų (gerai prinokusių, žievelė su kuo daugiau juodų taškiukų)
1,5 puodelio visų grūdo dalių avižų dribsnių (
1,5 puodelio kokosų drožlių

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Bananus suplakite kokteilinėje ar sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Į indą suberkite avižas, kokosų drožles, išmaišykite, įmaišant bananų masę.
Su ledų šaukštu tešlą dėkite ant kepimo popieriaus. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30–35 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)