Taigi, pirmiausia, labai svarbu atstatyti fermentų trūkumą, kuris atsiranda maitinantis rūgštiniu maistu. Tai keptas, pervirtas ar skrudintas maistas, miltiniai, pieno ir gyvūninės kilmės produktai.

Rūgščių/šarmų pH – pusiausvyra organizme – itin svarbus sveikatos rodiklis. Organizme svarbiausias yra kraujo pH, kuris svyruoja nuo 7,35 iki 7,45. Kaip matote, kraujo pH svyravimas yra labai nedidelis, tačiau net ir labai mažas nukrypimas nuo šios normos pakeičia organizmo elektrocheminius procesus.

Jei žmogus maitinasi sveikai – valgo natūralų maistą ir praktikuoja sveiką gyvenimo būdą, organizmas lengvai palaiko optimalų pH balansą. Deja, šiandien daugelio žmonių dietoje vyrauja rafinuoti produktai: cukrus, balta duona ir baltų miltų gaminiai, balti ryžiai, nesveiki hidrinti riebalai. Visi šie produktai labai rūgština organizmą, o per ilgesnį laiką sukelia sveikatos sutrikimus ir chroniškas ligas. Taip pat organizmą rūgština ir sendina stresas.

Norint sulieknėti, vienas pirmųjų dalykų, kurį reikia padaryti, – normalizuoti pH. Žmonės, subalansavę pH, sugeba lengvai ir per trumpą laiką atsikratyti perteklinių kilogramų.

Norint šarminti organizmą, pirmiausia reikia atsisakyti ar bent sumažinti organizmą rūgštinančių produktų: cukraus, baltos duonos ir baltų miltų gaminių, baltų ryžių, nesveikų riebalų (hidrogenizuoti: margarinas, tepieji mišiniai, riebalai, kuriuose vyrauja omega 6, sojos, saulėgrąžų, kukurūzų aliejai), gyvulinės kilmės baltymų (juos derėtų vartoti saikingai ar kurį laiką visai nevartoti), mėsos, pieno produktų.

Organizmą labai rūgština kava, alkoholis, energiniai gėrimai. Visų šių gėrimų reikia atsisakyti ir juos keisti vandeniu. Beje, norit neutralizuoti stiklinę kavos ar kolos (joje esančią rūgštį), reikia bent keturių stiklinių vandens.

Vanduo su citrina

Kas šarmina organizmą?

Organizmą labai šarmina švieži vaisiai ir daržovės, įvairūs daigai, šviežios sultys, žalieji kokteiliai. Valgykite kuo daugiau žalialapių daržovių, gerkite vandenį su citrina, bėgiokite ir užsiimkite kitomis sporto šakomis, išmokite giliai kvėpuoti − tai geriausias būdas palaikyti optimalų organizmo pH.

Vartokite tokius produktus, kaip pelyno arbata, kokosų aliejus, imbieras, garstyčios, raugintos daržovės – kopūstai, burokėliai. Jei valgote sėklas ir riešutus, atsiminkite, kad naudingiau juos bent keletą valandų palaikyti vandenyje.

Taip pat galite išmėginti mano sudarytas specialias šarminės mitybos programas/planus, 7 dienų „Super Detox“ mitybos programą ar 3 dienų mitybos programą, kuriose rasite gausybę puikių receptų ir nuoseklų visą veikimo planą. Sėkmės pasitinkant pavasarį!

Brokolių salotos su ananasiniu jogurtu

Tai tikrai puikus derinys. Brokoliai itin maistingi, o kad jų maistinė vertė išliktų, rekomenduoju juos ruošti būtent taip...

Ingredientai:

1–1,5 stiklinės susmulkinto brokolio
1/4 cukinijos
50–100 g saulėgrąžų daigų (galite keisti kitais daigais)
1/4 granato sėklų
1/4 citrinos sulčių
1/2 a. š. druskos

Gaminimas:

Brokolius apšlakstykite citrinos sultimis ir druska. Gerai išmaišykite, įtrinkite druską į brokolius, kad šie suminkštėtų.
Kitus ingredientus sumaišykite kartu su brokoliais, išskyrus granatų sėklas – jomis vėliau apibarstysite salotas.

Padažui „Ananasinis jogurtas“ reikės:

0,5 ananaso skritinėlio
0,5 avokado
1/4 a. š druskos
0,5 a. š kajeno arba čili

Elektriniu trintuvu sumalkite visus komponentus iki vientisos konsistencijos. Ant paruoštų daržovių supilkite jogurtą ir apibarstykite granatų sėklomis.

Būkit sveiki ir laimingi!