8 priežastys, kodėl niekada nereikia atsisakyti desertų su cinamonu

 (20)
Mes dažnai atsisakome desertų baimindamiesi, kad saldumynai kenkia figūrai. Tačiau savo nuomonę šiuo klausimu verta pakeisti, ypač jei kalbama apie desertus su cinamonu. Šis prieskonis ne tik kvapnus ir skanus, bet ir pasižymi organizmui naudingomis savybėmis. Būtent todėl niekada neatsisakykite desertų su cinamonu.
© Shutterstock

Cinamonu dažniausiai skaniname kepinius, įvairius desertus ir gėrimus. Jo kvapas suteikia jaukumo, primena vaikystę, šeimos šventes ir mamos ar močiutės gamintus gardžius saldumynus.

Parduotuvėje cinamono galima įsigyti dviejų pavidalų – žievės lazdelių arba miltelių. Ir cinamono lazdelės, ir maltas cinamonas yra naudingi, todėl rinkitės pagal tai, kam planuojate šį prieskonį naudoti – desertams ir kepiniams geriau pirkti maltą, o troškiniams ir gėrimams labiau tiks cinamono žievės lazdelės.

Tad kodėl mėgstamus desertus ir kepinius reikia gardinti cinamonu? Apie visus šio prieskonio naudojimo kulinarijoje pliusus papasakosime plačiau, kad kitą kartą neatsisakytumėte kvapnios bandelės, apibarstytos cinamonu.

8 priežastys, kodėl niekada nereikia atsisakyti desertų su cinamonu
© Shutterstock nuotr.

Palengvina rėmens simptomus

Rėmuo arba padidėjęs skrandžio rūgštingumas kankina daug žmonių. Šią problemą gali sukelti rimti skrandžio ir žarnyno sutrikimai, kuriuos nustatyti gali tik gydytojas, bet jei tokių sutrikimų nėra, reiškia, kalta neteisinga mityba.

Rėmenį gali išprovokuoti riebus, keptas maistas, bet prieš bėgdami į vaistinę gydomųjų preparatų nuo šios problemos palepinkite save lengvu desertu su cinamonu. Tai ne tik daug skaniau, bet ir natūraliau bei sveikiau.

Paspartina medžiagų apykaitą

Dar viena rimta problema, su kuria susiduria žmonės šiuolaikiniame pasaulyje, – sulėtėjusi medžiagų apykaita. Mes nebevaikštome pėsčiomis, visur važiuojame automobiliu, nebelipame laiptais, nes keliamės liftu, o apie sėdimo darbo žalą visi ir taip žino. Visi šie veiksniai neabejotinai sulėtina medžiagų apykaitą.

8 priežastys, kodėl niekada nereikia atsisakyti desertų su cinamonu
© Shutterstock

Jei mėgstate skaniai pavalgyti, bet bijote sustorėti, atkreipkite dėmesį į tuos produktus, kurie paspartina medžiagų apykaitą. Prie jų priskiriamas ir cinamonas. Paskaninkite juo varškę ar jogurtą, desertą arba kepinius, ir jūs ne tik nesustorėsite, bet ilgainiui ir normalizuosite medžiagų apykaitos procesus organizme.

Normalizuoja skrandžio ir žarnyno veiklą

Nereguliari mityba dažnai išprovokuoja įvairius skrandžio ir žarnyno sutrikimus, pavyzdžiui, viduriavimą, pilvo pūtimą, vėmimą ar pykinimą ir net dirglios žarnos sindromą. Visus šiuos nemalonumus jums padės įveikti cinamonas.

Malšina skausmą

Kiekviena moteris kartą per mėnesį patiria nemalonių skausmingų pojūčių. Nepaisant to, kad tai natūralus fiziologinis procesas, norisi „tomis dienomis“ būti aktyvesnei ir geriau jaustis. Šį nelengvą tikslą pasiekti padeda cinamonas, malšinantis skausmą ir mažinantis dirglumą, kuris būdingas moterims tokiu laikotarpiu.

Užkerta kelią diabetui

Žmonėms, kuriuos kankina antsvoris, gresia didelė antrojo tipo diabeto rizika. Jei jūs esate rizikos grupėje, vertėtų peržiūrėti savo mitybos režimą ir padidinti fizinį aktyvumą. Bet nepamirškite pagalbinių priemonių, kurios padės jums greičiau įveikti problemą.

8 priežastys, kodėl niekada nereikia atsisakyti desertų su cinamonu
© Shutterstock

Anksčiau užsiminėme, kad cinamonas greitina medžiagų apykaitą, o tai leidžia greičiau ir veiksmingiau atsikratyti nereikalingų kilogramų. Be kita ko, šis prieskonis sumažina gliukozės kiekį kraujyje, o tai yra puiki antrojo tipo diabeto profilaktika.

Stimuliuoja smegenis

Šiuolaikinis gyvenimo ritmas reikalauja ypatingos koncentracijos, kai visą dieną reikia išlaikyti sutelktą dėmesį, žaibiškai priimti sprendimus ir įsiminti didelius kiekius informacijos. Jei jūs jaučiate, kad nebesusidorojate su kasdienėmis užduotimis, nedelsdami pasidarykite pertraukėlę ir suvalgykite bandelę arba kitą desertą su cinamonu. Tai akimirksniu suteiks energijos smegenims ir galėsite kibti į darbą su naujomis jėgomis.

Padeda nuo peršalimo

Cinamonas turi priešuždegiminį, antibakterinį ir atsikosėjimą lengvinantį poveikį. Visos šios savybės gali užkirsti kelią peršalimo komplikacijoms, taip pat palengvinti tokių ligų, kaip astma ir bronchitas, simptomus. Paskaninkite cinamonu arbatą arba sumaišykite jį su medumi ir užsitepkite ant paskrudintos duonos skrebučio.

8 priežastys, kodėl niekada nereikia atsisakyti desertų su cinamonu
© Shutterstock

Sustiprina lytinį potraukį

Nepamirškite, kad cinamonas – gana stiprus afrodiziakas, vienodai veiksmingai veikiantis ir moteris, ir vyrus. Vos 2–3 žiupsneliai cinamono bet kokiame deserte, ir jūsų pasimatymas turės romantišką tęsinį.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Gardžios naujienos

Sveika

Kriterijai, pagal kuriuos išsirinksite sveikatai palankesnę duoną (47)

Jeigu žmogus visą gyvenimą valgė aukščiausios rūšies miltų produktus, staiga juos pakeisti viso grūdo miltų produktais nederėtų, nors pastarieji ir yra naudingesni sveikatai. Taip LRT RADIJUI sako maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė.

Dietologė patarė aklai netikėti mitais apie žuvį mūsų racione

Žuvis – maistas, kuris galėtų būti mūsų kasdieniame racione, jei norėtume, kad kasdien gautume įvairių maistinių medžiagų, vitaminų, sako gydytoja dietologė Edita Gavelienė. Įvertinus naudą organizmui ir žalą, kuri gali slypėti žuvyse, kaupiančiose savyje teršalus, rekomenduoja valgyti po 140–150 gramų žuvies du kartus per savaitę. Pageidautina, kad viena porcija būtų iš riebesnės žuvies.

Apie dilgėles žinojote tikrai ne viską: padės net numesti svorį 3 receptai (22)

Dilgėlės nuo vaikystės daugeliui asocijuojasi su piktžolėmis, kurios trukdo mėgautis avietėmis ir nudegina rankas. Iš tikrųjų, viskas ne taip. Šią naudingą žolę galima plačiai naudoti kulinarijoje, rašo kitchenmag.ru.

Ketinama pratęsti arba naikinti kai kurių maisto produktų galiojimo terminą (22)

Europos Sąjungoje per metus išmetama apie 88 mln. tonų maisto, tad, siekiant sumažinti šį kiekį, ketinama pratęsti kai kurių produktų tinkamumo vartoti terminą arba visai jo nenurodyti, LRT RADIJUI sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus patarėja Ona Sužiedelytė.

G. Gum receptai su laukiniais augalais: dilgėlės dar niekada nebuvo tokios gardžios (6)

Veganiškos mitybos žinovė Gražina Gum siūlo paprastus ingredientus maišyti su laukiniais augalais ir skanauti sveikų patiekalų. Taigi pats metas keliauti į pievas!