Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen, be jau pamėgtų salotų, kviečia pasigaminti ridikėlių salotas su morkomis, salotas, pagardintas gaiviu padažu ir migdolais, bei sočias salotas su bulvėmis, rašoma pranešime spaudai.

Ridikėliai su gaiviu padažu ir migdolais

Ridikėliai bene labiausiai dera su švelniu ir lengvu padažu. Kaip pasakoja maisto ekspertė, paruošti šias, patobulintas tradicines ridikėlių salotas, užtruksite vos kelias minutes, o rezultatas – maloniai nudžiugins.

Reikės:

ryšulėlio šviežių ridikėlių
ryšulėlio saldžiųjų žirnių ankščių
kelių lapų salotų
saujos šviežių špinatų
migdolų skiltelių

Padažui:

3 v. š. kefyro
2 v. š. liesos grietinės
3 a. š. citrinos sulčių
1 a. š. smulkiai pjaustytų šviežių krapų
žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų

Gaminimas:

Pirmiausia pasiruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite kefyrą ir grietinę. Tuomet įpilkite citrinos sulčių ir sudėkite krapus. Viską gerai išmaišykite ir įberkite žiupsnelį druskos bei juodųjų pipirų.

Griežinėliais supjaustykite šviežius ridikėlius, o saldžiąsias žirnių ankštis – pasmulkinkite į keletą dalių. Į didelį dubenį suberkite plėšytas salotas, šviežius špinatus bei pjaustytus ridikėlius ir žirnių ankštis. Visus ingredientus gerai išmaišykite, o ant viršaus užpilkite padažą ir užberkite pakepintų migdolų skiltelių.

Morkų ir ridikėlių duetas

Traškias morkų ir ridikėlių salotas verta išbandyti vien dėl gausybės vitaminų, kurių yra šiose daržovėse. A. Rasmussen sako, kad šioms salotoms pagardinti idealiai tinka siūlomas medaus ir prieskonių padažas.

Reikės:

šviežių morkų
šviežių ridikėlių
mėtų lapelių papuošti

Padažui:

60 ml alyvuogių aliejaus
60 ml citrinų sulčių
1 a. š. medaus
2 skiltelių smulkiai supjaustyto česnako
po 1 a. š. kumino, paprikos ir cinamono

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, medų ir česnaką. Tuomet, įberkite kumino, paprikos ir cinamono. Viską gerai išmaišykite ir leiskite padažui pastovėti, kol paruošite daržoves. Itin plonai supjaustykite šviežias morkas bei šviežius ridikėlius ir juos suberkite į didelį dubenį. Ant daržovių užpilkite padažą ir pabarstykite šviežiais mėtų lapeliais.

Sočios ridikėlių salotos su bulvėmis

Tiems, kurie nori pasistiprinti labiau, kulinarė siūlo pasigaminti salotas su bulvėmis bei fetos sūriu. Kulinarė sako, kad orkaitėje vos su šlakeliu alyvuogių aliejaus iškeptos bulvės bus neriebios ir šiek tiek paskrudusios, o fetos sūris tobulai papildys salotas.

Reikės:

bulvių
ridikėlių
mėgstamų salotų
svogūnų laiškų
fetos sūrio

Padažui:

1 skiltelės česnako
1 a. š. dižono garstyčių
1 v. š. citrinos sulčių
3 v. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos ir pipirų

Gaminimas:

Pirmiausia paruoškite padažą. Dideliame dubenyje sutrinkite česnaką, įdėkite dižono garstyčių ir įpilkite citrinos sulčių bei alyvuogių aliejaus. Viską gerai išmaišykite ir pabarstykite druska bei pipirais.

Tuomet nulupkite bulves ir supjaustykite ypač plonais griežinėliais. Bulves sudėkite į skardą, apibarstykite druska ir negausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bulvės suminkštės.

Į keturias dalis susmulkinkite ridikėlius, suplėšykite mėgstamų salotų ir smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus. Daržoves suberkite į didelį dubenį, dėkite iškepusias ir jau atvėsusias bulves, o ant viršaus užpilkite padažą ir smulkintą fetos sūrį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)