Reikės:
7 vištos blauzdelių
10 česnako skiltelių
250 ml baltojo sauso vyno (naudojau vyną, skirtą maisto gaminimui, bet galite naudoti, koks patinka)
alyvuogių aliejaus kepimui
druskos, baltųjų pipirų
Gaminimas:
Į gilią keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus (~0,5 cm), įkaitiname ant vidutinės ugnies.
5 česnako skilteles sutraiškome peiliu, neluptas ir nepjaustytas dedame į įkaitusį aliejų, po to sudedame vištos kulšeles. Kepiname, kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių, apibarstome druska, pipirais.
Likusias 5 česnako skilteles nulupame ir susmulkiname.
Kai kulšelės apskrus, sudedame susmulkintas česnako skiteles ir užpilame vynu, pamaišome. Keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės ugnies 10 min.
Po to nukeliame dangtį ir dar troškiname kartais kulšeles pavartydami, kol išgaruoja visas vynas ir apskrunda česnako gabalėliai.
Patiekite su mėgstamais garnyrais ar vienas.
Skanaus!