Reikės:

7 vištos blauzdelių

10 česnako skiltelių

250 ml baltojo sauso vyno (naudojau vyną, skirtą maisto gaminimui, bet galite naudoti, koks patinka)

alyvuogių aliejaus kepimui

druskos, baltųjų pipirų

Gaminimas:

Į gilią keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus (~0,5 cm), įkaitiname ant vidutinės ugnies.

5 česnako skilteles sutraiškome peiliu, neluptas ir nepjaustytas dedame į įkaitusį aliejų, po to sudedame vištos kulšeles. Kepiname, kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių, apibarstome druska, pipirais.

Likusias 5 česnako skilteles nulupame ir susmulkiname.

Kai kulšelės apskrus, sudedame susmulkintas česnako skiteles ir užpilame vynu, pamaišome. Keptuvę uždengiame dangčiu ir troškiname ant vidutinės ugnies 10 min.

Po to nukeliame dangtį ir dar troškiname kartais kulšeles pavartydami, kol išgaruoja visas vynas ir apskrunda česnako gabalėliai.

Patiekite su mėgstamais garnyrais ar vienas.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)