4 porcijoms reikės:
250 g avinžirnių (sausų)
800 ml daržovių sultinio (arba 800 ml karšto vandens + 1 kubelis daržovių sultinio)
400 g konservuotų susmulkintų pomidorų
2 vidutinio dydžio bulvių
4 česnako skiltelių
2 vidutinio dydžio svogūnų
2 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. sojos padažo
saujos susmulkintų šviežių petražolių
druskos
Gaminimas:
- Avinžirnius sudedame į indą, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame brinkti pernakt.
- Svogūnus nulupame, susmulkiname kubeliais. Česnako skilteles nulupame, supjaustome plonais griežinėliais.
- Puode, kuriame virsime sriubą, įkaitiname 2 v. š. aliejaus. Sudedame susmulkintus svogūnus, pakepiname apie 5 min. ant vidutinės ugnies, tada sudedame česnakus, išmaišome, pakepiname dar apie 2 min.
- Nuo avinžirnių nupilame vandenį, sudedame į puodą su apkepintais svogūnais ir česnaku, užpilame konservuotais pomidorais, daržovių sultiniu ir užverdame. Nuo užvirimo verdame apie 30 min.
- Bulves nulupame, supjaustome stambiais kubeliais, sudedame į sriubą ir verdame dar apie 20 min. Jei po 20 min. avinžirniai dar šiek tiek kietoki, pavirkite truputį ilgiau.
- Virimo pabaigoje į sriubą įpilame sojos padažo ir sudedame petražoles. Jei reikia, pagardiname druska.
- Sriubą galite patiekti su česnakiniu prancūzišku batonu.
Skanaus!