Reikės:

8 vidutinio dydžio pomidorų
4 v. š. vandens
2 v. š. ghee sviesto
1 v. š. tarkuoto imbiero
2 a. š. juodųjų garstyčių sėklų
1 džiovinto čili pipiro
5 gvazdikėlių
2 lauro lapų
5 cm ilgio cinamono lazdelės
1 a. š. kumino sėklų
2 a. š. maltos kalendros
1 žiupsnelis asafetidos
1 a. š. druskos
4 v. š. rudojo cukraus

Gaminimas:

  • Nuo pomidorų nulupame odelę ir sutriname su 4 v. š. vandens. Lengviausia tai padaryti paprastu bulvių grūstuvu.
  • Ant vidutinės ugnies nedideliame puode įkaitiname ghee sviestą ir suberiame garstyčių sėklas. Uždengiame ir kepiname, kol nustos spragsėti.
  • Dedame gvazdikėlius, čili, lauro lapus, kumino sėklas, cinamono lazdelę, kalendrą ir imbierą. Maišydami kepame 1 minutę.
  • Dedame pomidorus, pagardiname druska ir asafetida, išmaišome. Verdame ant silpnos ugnies 30 minučių. Retkarčiais pamaišome.
  • Beriame cukrų, permaišome, padidiname ugnį ir nuolat maišydami verdame dar 5 minutes.
  • Nukeliame nuo ugnies, išimame prieskonius ir galima tiekti.

Skanaus!