Jogurtiniai ledai

5 porcijoms prireiks:

200 g natūralaus jogurto (naudojau graikišką)
100 ml pieno
2 a. š. arba pagal skonį medaus
mėgiamų uogų po 2–3 į kiekvieną porciją (naudojau trešnes ir avietes)
10 v. š. granolos

Tinka ir augalinės, ir gyvulinės kilmės pienas. Medų galite keisti kitu mėgiamu saldikliu (agavų, klevų, datulių sirupu, cukrumi ir pan.

Viskas labai paprasta:

1. Jeigu medus kietas, sumaišome jį su vos vos pašildytu pienu. Taip jis greičiau ištirps.
2. Leidžiame atvėsti ir sumaišome su jogurtu.
3. Uogas iškauliname, jeigu jos labai didelės, perpjauname pusiau. Dedame po keletą į ledų formeles.
4. Ant viršaus pilame jogurto masę, beriame po kelis šaukštus granolos. Vėl užpilame šaukštelį jogurto arba tiesiog pamakaluojame paviršiuje kokiu nors pagaliuku, kad granola susimaišytų su jogurtu.
5. Smeigiame ledų pagaliukus ir pašauname į šaldymo kamerą bent kelioms valandoms.

Kokosiniai chia ledai su mangais

6 porcijoms ledų prireiks:

200 ml kokosų pieno
4 v. š. chia sėklų
medus pagal skonį (aš dėjau 1 a. š. su kaupu)
mango (naudojau 1, bet jeigu norit lygių proporcijų tarp sluoksnių, imkite 2)

Medų galite keisti kitais jums priimtinais saldikliais – cukrumi, fruktoze, stevija, agavų, datulių ar klevų sirupu. Kokosų pieną galima keisti karvės, ožkos ar kitokiu augaliniu pienu.

Viskas labai paprasta:

Medų naudojau natūralų (ir kietą), tad ištirpinau jį keliuose šaukštuose šilto vandens.
Sumaišome chia sėklas, medų, kokosų pieną ir paragaujame, ar užtenka saldumo.
Paliekame nakčiai (arba 8 val.) šaldytuve, kad išbrinktų.
Mangą nuvalome ir sutriname elektriniu trintuvu. Nuo kaulo vaisių nuimti patogu su šaukštu.
Išmaišome išbrinkusias chia sėklas ir metas gaminti ledus. Kadangi abi masės tirštos, jas galima sluoksniuoti iš karto į formeles.
Dedame į šaldymo kamerą, kad sušaltų.

Skanaus!