Pasigaminus didesnį kiekį granolos ją sandariame inde galima laikyti net kelias savaites.

Kiekvienas gali susikurti savo mėgiamą granolą. Išsirinkite mylimiausius riešutus, džiovintus vaisius, maišykite juos ir sukurkite dar niekur neragautą skonių mišinį.

Šį kartą dalijamės cinamonu kvepiančios granolos receptu.

Reikės:

500 g avižinių dribsnių (arba kelių grūdų dribsnių)
100 g migdolų
100 g lazdyno riešutų
100 g kokoso drožlių
2 v. š. linų sėmenų
100 g džiovintų spanguolių
1 a. š. cinamono
200 ml skysto medaus
100 ml aliejaus

Gaminimas:

Riešutus šiek tiek pasmulkinkite. Juos sumaišykite su avižiniais ar kitokiais pasirinktais dribsniais, kokoso drožlėmis, linų sėmenimis ir cinamonu. Atskirame indelyje sumaišykite medų ir aliejų ir visą mišinį gerai išmaišykite su biriais produktais. Gautą šlapią masę paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir vis pamaišydami kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30–35 min., kol dribsniai gražiai apskrus. Ataušinę įmaišykite džiovintas spanguole.
Skanaukite su pienu ar jogurtu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)