Pateikiame jums tradicinių eklerų receptą.

Produktai

Tešlai:

stiklinė pieno (250 ml)
100 g grietinėlės sviesto
150 g miltų
žiupsnelis druskos
4 kiaušiniai
Kremui:
400 ml pieno
2 kiaušinių tryniai
1,5 v. š. miltų
1,5 v. š. krakmolo
80 g cukraus
vanilės pagal skonį

Gaminimas

Tešla

Prikaistuvyje sumaišykite pieną, ištirpintą sviestą ir druską. Suberkite persijotus miltus, išmaišykite ir gautą masę užvirkite. Nukelkite ją nuo ugnies ir palikite aušti.

Nuolat plakdami masę įmuškite kiaušinius.

Gautą tešlą supilkite į konditerinį maišelį (jei neturite, naudokite plastikinį maišelį, nukirpę jo kampą). Išklokite skardą kepimo popieriumi ir ant jo išspauskite tešlą iš maišelio. Išspauskite apytikriai 10 cm ilgio juosteles palikdami tarp jų apie 5 cm tarpus.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Eklerus kepkite 25 min. Visą šį laiką jokiu būdu neatidarykite orkaitės! Kai eklerai iškeps, išgremžkite juose ertmes kremui.

Kremas

Kruopščiai ištrinkite trynius su cukrumi ir vanile. Po truputį pilkite pieną ir suberkite persijotus miltus.

Maišydami suberkite krakmolą. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Masę 3–5 min. įdėkite į mikrobangų krosnelę įjungę ją maksimaliu režimu.

Pagaminę kremą įdarykite juo eklerus.

Papuošimui ištirpinkite šokoladą ir apliekite juo ataušusius pyragaičius. Taip pat galima puošti skaldytais riešutais, įvairiais pabarstukais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)