Sočių pusryčių idėja: avižinė košė su kumpiu ir kiaušiniu

 (20)
Vietoje tradicinės saldžios avižinės košės pusryčiams mes siūlome pasigaminti sotesnę košę su kumpiu ir be lukšto virtu kiaušiniu. Šis patiekalas taip pat puikiai tiks ir kaip greitai pagaminami pietūs arba vakarienė.
© Shutterstock

Reikės:

6 riekelių kumpio
85 g avižinių dribsnių
1 vidutinio dydžio svogūno
60 g sūrio
2 kiaušinių
druskos, pipirų pagal skonį
žalumynų pagal skonį

Gaminimas:


1. Kumpio riekeles sudėkite į sausą keptuvę ir kepkite, kol jos taps traškios. Perdėkite kumpį į lėkštę.
2. Toje pačioje keptuvėje apie minutę pakepkite smulkiai supjaustytą svogūną. Suberkite avižinius dribsnius ir išmaišykite.
3. Įpilkite apie 200–230 ml vandens ir viską troškinkite 8–10 min. Suberkite tarkuotą sūrį, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir gaminkite dar minutę.
4. Kol avižinė košė verda, išvirkite kiaušinius be lukšto (šis patiekalas dar vadinamas Benedikto kiaušiniu).
5. Išvirtą avižinę košę sukrėskite į gilią lėkštę, ant viršaus uždėkite be lukšto virtus kiaušinius. Patiekalą papuoškite keptu kumpiu ir žalumynais.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Gardžios naujienos

Skanu

Palaima kiaušinių mėgėjams: 8 lengvai paruošiamų pusryčių idėjos (9)

Nors jau seniai ginčijamasi dėl vištų kiaušinių naudos, jie – puikus sveikos, tinkamos mitybos produktas. Įtraukę į mitybą kiaušinių, aprūpinsite organizmą dideliu kiekiu vitaminų (B, E, D ir A), taip pat kalciu, geležimi, natriu, magniu, sumažinsite vadinamojo blogojo cholesterolio lygį kraujyje, papildysite baltymų ir kalcio atsargas, galiausiai bent kartą per dieną gausite visavertiško maisto.

Sveikesnė tradicinių kotletų versija: labai svarbu, koks įdaras (15)

Šiuolaikinės mamos kotletus, skirtus šeimai, ruošia juos gardindamos daržovėmis ir kitais sveikais produktais. Mes taip pat nebeįsivaizduojame kotletų be avižinių dribsnių ir kalno daržovių. Šį kartą pagardinimui pasirinkome itin lietuvišką produktą – kopūstą.

Amžina dilema, ką rinktis: krūtinėlę, kulšelę ar sparnelį (5)

Kai šeima dalinasi keptą vištą, visi puikiai žino vienas kito prioritetus, tačiau visas paukštis ant gyventojų stalo gula tik ypatingomis progomis. Pirkėjai savo mėgstamą vištos dalį yra linkę rinktis dar parduotuvėje.

Paragavę šių naminių pistacijų ledų kitokių niekada nebenorėsite pasigaminkite patys! (4)

Pistacijų ledus galima pagaminti dviem būdais. Galima iš pistacijų daryti ledų pagrindą arba susmulkintus riešutus suberti į paprastus jau padarytus ledus. Dalijamės pastarojo būdo receptu.

Arbatos ekspertas išdėstė, kodėl verta gerti būtent japonišką (13)

Nors Kinija yra arbatos gimtinė, Japonija taip pat turi labai ryškią arbatos kultūra, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ sako arbatos ekspertas Andrius Žilinskas. Anot jo, Japonija arbatos gaminimu išskiria jau nuo pat pradžių – arbatos auginimo.