Sočių pusryčių idėja: avižinė košė su kumpiu ir kiaušiniu

 (20)
Vietoje tradicinės saldžios avižinės košės pusryčiams mes siūlome pasigaminti sotesnę košę su kumpiu ir be lukšto virtu kiaušiniu. Šis patiekalas taip pat puikiai tiks ir kaip greitai pagaminami pietūs arba vakarienė.
© Shutterstock

Reikės:

6 riekelių kumpio
85 g avižinių dribsnių
1 vidutinio dydžio svogūno
60 g sūrio
2 kiaušinių
druskos, pipirų pagal skonį
žalumynų pagal skonį

Gaminimas:


1. Kumpio riekeles sudėkite į sausą keptuvę ir kepkite, kol jos taps traškios. Perdėkite kumpį į lėkštę.
2. Toje pačioje keptuvėje apie minutę pakepkite smulkiai supjaustytą svogūną. Suberkite avižinius dribsnius ir išmaišykite.
3. Įpilkite apie 200–230 ml vandens ir viską troškinkite 8–10 min. Suberkite tarkuotą sūrį, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir gaminkite dar minutę.
4. Kol avižinė košė verda, išvirkite kiaušinius be lukšto (šis patiekalas dar vadinamas Benedikto kiaušiniu).
5. Išvirtą avižinę košę sukrėskite į gilią lėkštę, ant viršaus uždėkite be lukšto virtus kiaušinius. Patiekalą papuoškite keptu kumpiu ir žalumynais.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Gardžios naujienos

Skanu

Leiskitės į skonių kelionę: azijietiška sriuba su makaronais ir jūrų gėrybėmis (3)

Šį kartą noriu supažindinti su laksa – aitria sriuba su ryžių makaronais, kuri dažniausiai ruošiama su krevetėmis, žuvimi ar vištiena. Sriubos pagrindą sudaro sūrus žuvų sultinys arba karis ir kokosų pienas. Taip pat galima naudoti įvairias daržoves, grybus, kiaušinį, tofu. Daug improvizacijos, sunku neįtikti.

Greitas skanėstas: trijų sūrių spurgytės (3)

Šios spurgytės tiesiog negali palikti abejingų! Net 3 skirtingi sūriai suteikia skirtingus skonius ir aromatus. Parmezanas, mocarela ir maskarponė – tikrai pats geriausias junginys.

Šį lengvą receptą turėtų išbandyti kiekvienas: kepti bananai (2)

Su žievele keptus bananus su cukrumi ir vanile galima patiekti ir kaip atskirą desertą, ir kaip priedą prie ledų arba saldžių kepinių be įdaro. Būtinai išbandykite.

Sočių pusryčių idėja: avižinė košė su kumpiu ir kiaušiniu (20)

Vietoje tradicinės saldžios avižinės košės pusryčiams mes siūlome pasigaminti sotesnę košę su kumpiu ir be lukšto virtu kiaušiniu. Šis patiekalas taip pat puikiai tiks ir kaip greitai pagaminami pietūs arba vakarienė.

Paprasta, bet ne prasta vakarienė: bulvių gratinas su karamelizuotais svogūnais (1)

Bulvių gratinu vadinamas bulvių ir sūrio pyragas populiarus visame pasaulyje. Jį gaminant vadovaujamasi vienu principu – ingredientus sluoksniuoti kuo ploniau ir daugiau, mat tuo pyragas bus tvirtesnis ir skanesnis. Daugelis restoranų meistrų gratiną tiekia kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos, tačiau aš siūlau jį paruošti kaip pagrindinį patiekalą.