Reikės:

6 riekelių kumpio
85 g avižinių dribsnių
1 vidutinio dydžio svogūno
60 g sūrio
2 kiaušinių
druskos, pipirų pagal skonį
žalumynų pagal skonį

Gaminimas:


1. Kumpio riekeles sudėkite į sausą keptuvę ir kepkite, kol jos taps traškios. Perdėkite kumpį į lėkštę.
2. Toje pačioje keptuvėje apie minutę pakepkite smulkiai supjaustytą svogūną. Suberkite avižinius dribsnius ir išmaišykite.
3. Įpilkite apie 200–230 ml vandens ir viską troškinkite 8–10 min. Suberkite tarkuotą sūrį, įberkite druskos, pipirų, išmaišykite ir gaminkite dar minutę.
4. Kol avižinė košė verda, išvirkite kiaušinius be lukšto (šis patiekalas dar vadinamas Benedikto kiaušiniu).
5. Išvirtą avižinę košę sukrėskite į gilią lėkštę, ant viršaus uždėkite be lukšto virtus kiaušinius. Patiekalą papuoškite keptu kumpiu ir žalumynais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)