Į vidų galima dėti ir riešutų, baltojo šokolado, kokosų drožlių, smulkintų džiovintų figų ir t.t.
Šį kartą likau prie originalios versijos.

Reikės:

4 kiaušinių

220 g minkšto sviesto

400 g cukraus

220 g rudojo cukraus

1 a. š. vanilės ekstrakto

190 g miltų

120 g kakavos (nesaldintos)

1 a. š. druskos

180 g smulkinto juodojo šokolado

Pertepimui (nebūtina):

1 skardinės „Rududu“

Glajui (vėlgi – nebūtina):

150 g šokolado

1 v. š. kokosų sviesto arba šlakelio riebios grietinėlės (nebūtina)

Gaminimas:

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
Formą (naudojau 24x30 cm) išklojame kepimo popieriumi.
Cukrų ir sviestą išsukame. Įpilame vanilę ir įmušame kiaušinius. Išmaišome iki vientisos masės.
Kitame inde suberiame išsijotus miltus, kakavą ir druską. Sumaišome su sviesto mase.
Įberiame trupintą šokoladą ir dar kartą gerai išmaišome. Išeina tikrai tiršta tešla.
Viską sukrečiame į kepimo formą ir išlyginame šaukštu arba kepimo mentele, suvilgyta aliejumi.
Kepame 30–35 min. Skaniausias – drėgnas, neperkepęs pyragas.
Leidžiame pyragui atvėsti.

Jei norite dar gardesnio pyrago, siūlau jį sutepti karameliniu „Rududu“ ir aplieti šokoladiniu glajumi. Skardinę „Rududu įmerkiame į karštą vandenį ir palaukiame minutę, kad vos vos sušiltų ir lengviau teptųsi. Lygiai paskirstydami ant pyrago užtepame vieną sluoksnį ir padedame pusvalandžiui į šalį, kol pyragas visiškai atvės ir sukietės.
Smulkiai, vienodais gabaliukais supjaustome šokoladą, sudedame jį į dubenėlį. Dubenį dedame į puodą su karštu (bet ne verdančiu!) vandeniu ir nuolat maišydami šokoladą ištirpiname iki skystos konsistencijos.
Jeigu šokoladas „sušoka“ į gumulėlius, tampa grublėtas, galima įmaišyti grietinėlės arba kokosų sviesto. Be to, taip glajus ilgiau išliktų skystas.
Tirpinant šokoladą svarbu, kad nepatektų drėgmės, ir kaitinti kuo žemesnėje temperatūroje.
Šokolado glajumi apliejame visą pyrago paviršių, vienodai paskirstome ir palaukiame, kol jis pradės stingti.
Vėl dedame į šaldytuvą ir ištraukiame likus pusvalandžiui iki valgymo.

Galima patiekti su vaniliniais ledais.
Skanaus!