„Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič atsiųstame pranešime atskleidžia penkis vaisinio kremo tortams receptus, kurie ne tik sutaupys laiko, tačiau taip pat maloniai nustebins net ir didžiausius gurmanus.

Vaisinis kremas – tai puikus pagardas, suteikiantis nepakartojamo skonio įvairiausiems desertams. Šiuo kremu galima puošti ir pertepti tortus ir biskvitus – jis suteikia išskirtinį skonį ir spalvą.

Egzotiško skonio mėgėjams – kivių ir braškių kremas

Reikės:

4 kivių
350 g braškių
1 v. š. citrinos sulčių
300 g maskarponės sūrio
2 v. š. cukraus

Gaminimas:

  • Maskarponės sūrį išplakite su cukrumi ir citrinos sultimis, braškes ir kivius supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sumaišykite su gauta mase. Jeigu norite efektyvesnio vaizdo ant torto – vaisius supjaustykite didesniais gabaliukais. Pagamintą biskvitą ar tortą pertepkite šiuo kremu ir dar atskirai papuoškite vaisiais.

Grietinėlės ir konservuotų vaisių kremas

Reikės:

400 ml grietinėlės
425 ml mėgstamų konservuotų vaisių
300 ml jogurto (tokio skonio, kokius vaisius naudosite)
20 g želatinos
3 v. š. cukraus

Gaminimas:

  • Želatiną užpilame 50 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Jogurtą išimame iš šaldytuvo ir palaikome, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Tuomet išbrinkusią želatiną ištirpiname ir atvėsiname. Pilame po vieną šaukštą jogurto ir viską išplakame elektriniu plakikliu. Plakdami į jogurtą įdėkite po kelis šaukštus grietinėlės ir vėliau atsargiai išmaišykite, kad kremas nesukristų.

Sviestinis apelsinų uogienės kremas

Reikės:

350 g minkšto sviesto
4 stiklinės cukraus pudros
¼ a. š. druskos
1 a. š. vanilės esencijos
2 v. š. pieno arba grietinėlės
3 v. š. apelsinų džemo arba uogienės

Gaminimas:

  • Džemą arba uogienę sutrinkite trintuvu, o minkštą sviestą išplakite su cukraus pudra ir druska. Kai cukraus pudra ištirps, įpilkite vanilės. Kremo tirštumui reguliuoti pagal situaciją naudokite grietinėlę arba pieną.

Vasaros skonis – juodieji serbentai

Reikės:

200 g juodųjų serbentų
60 g cukraus
10 g želatinos
2 v. š. vandens

Gaminimas:

  • Želatiną užpilkite 30 ml vandens ir palikite išbrinkti. Juoduosius serbentus suberkite į puodą ir įpilkite šiek tiek vandens. Tuomet berkite cukrų ir viską pavirkite ant nedidelės ugnies tol, kol serbentai suminkštės. Įpilkite cukraus pagal skonį ir ragaukite tol, kol sulauksite norimo saldumo. Į karštą serbentų sirupą supilkite želatiną ir viską gerai išmaišykite.

Vyšninis kremas

Reikės:

400 g vyšnių (tinka tiek šaldytos, tiek šviežios)

500 g riebesnės grietinėlės

200 g graikiško jogurto

1 v. š. vanilės ekstrakto

½ puodelio cukraus

Gaminimas:

  • Dubenyje elektriniu plakikliu išplakite visus produktus iki standumo. Jei nenorite viską plakti vienu sykiu, išsiplakite atskirai ir tuomet viską gerai išmaišykite.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt