Šį lengvą receptą turėtų išbandyti kiekvienas: kepti bananai

 (2)
Su žievele keptus bananus su cukrumi ir vanile galima patiekti ir kaip atskirą desertą, ir kaip priedą prie ledų arba saldžių kepinių be įdaro. Būtinai išbandykite.
© Shutterstock

Reikės:

2 bananų
vanilės ankšties
1 žaliosios citrinos
rudojo cukraus

Gaminimas:

1. Bananus supjaustykite gabalėliais po 1,5–2 cm ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai į dvi dalis ir aštriu peilio galu išimkite sėklas.
3. Bananus apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, po to apibarstykite vanilės sėklomis, cukrumi ir smulkia tarka sutarkuota žaliosios citrinos žievele.
4. Kepkite 25–30 minučių orkaitėje, iš anksto įkaitintoje iki 200 laipsnių Celsijaus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Gardžios naujienos

Skanu

Maisto tinklaraštininkė pasiūlė sveikesnių naminių ledų receptą

Klasikiniai naminiai ledai gaminami iš kiaušinių trynių ir riebios grietinėlės. Tai – labai riebus desertas, todėl tinklaraštininkė ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė siūlo naujai pažvelgti į ledus ir pasigaminti liesesnį, bet maistingą naminį desertą karštoms vasaroms dienoms.

Tobulas grikių garnyras kiekvienam patiekalui (4)

Neretai grikiai gali išgelbėti net ir labai prastus pietus ar vakarienę arba patys būti pagrindiniu patiekalu. Juos galima valgyti ir prie žuvies, ir prie mėsos, o kartais tiesiog su daržovėmis.

Lengvas savaitgalio eksperimentas: makaronų ir maltos mėsos apkepas (9)

Siūlome išbandyti tradicinį graikų apkepą, savotišką lazanijos alternatyvą, puikiai tinkančią tiems, kurie ieško skanių ir sočių pietų ar vakarienės recepto.

Paslaptingos kilmės skanėstas, kuriuo piršdavosi Lietuvos didikai

Konditerijos gaminiai – ne tik smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas dėl savo paslaptingos kilmės istorijos sukeliantis daugiausiai diskusijų – tai marcipanas. Jis Lietuvoje gyvuoja daugiau nei 400 metų. Marcipanas buvo itin mėgstamas ir vertinamas aukštuomenės dar XVI a. pabaigoje.

Visus lietuvius, kad ir kur jie bebūtų, kviečia iškylauti vardan gražaus tikslo (2)

Šiandien #Lietuvospiknikas iniciatyvos diena, kai visi lietuviai, kad ir kur jie bebūtų, kviečiame išeiti paiškylauti. Paiškylauti šiandien, bet galima bet kuriuo metu, ten – kur Jums patogu ir su tais, kurie Jums brangūs.