Šį lengvą receptą turėtų išbandyti kiekvienas: kepti bananai

 (2)
Su žievele keptus bananus su cukrumi ir vanile galima patiekti ir kaip atskirą desertą, ir kaip priedą prie ledų arba saldžių kepinių be įdaro. Būtinai išbandykite.
© Shutterstock

Reikės:

2 bananų
vanilės ankšties
1 žaliosios citrinos
rudojo cukraus

Gaminimas:

1. Bananus supjaustykite gabalėliais po 1,5–2 cm ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
2. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai į dvi dalis ir aštriu peilio galu išimkite sėklas.
3. Bananus apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, po to apibarstykite vanilės sėklomis, cukrumi ir smulkia tarka sutarkuota žaliosios citrinos žievele.
4. Kepkite 25–30 minučių orkaitėje, iš anksto įkaitintoje iki 200 laipsnių Celsijaus.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Skanu

Vištienos blauzdelės su česnaku ispaniškai (4)

Šiam receptui galite naudoti bet kokias mėgstamas vištienos dalis, svarbu, kad jos būtų nelabai didelės. Paruošimas labai nesudėtingas. Vištienos nereikia nei marinuoti, nei kaip kitaip paruošti prieš kepimą. Blauzdelės iškepa sultingos, minkštos ir aromatingos. Tik būtinai nepamirškite gamyboje naudoti vyną – jis vištienai suteikia subtilų ir labai tinkantį aromatą.

Sočios pupelių, kumpio ir ananasų salotos (1)

Jeigu norite šiek tiek kitokių salotų negu įprastai – išbandykite šias sočias ir gardžias salotas, kurios gali būti puikus pietų ar vakarienės patiekalas.

Paprasčiau nebūna: gardūs krepšeliai su uogomis

Uogos sveikos mitybos piramidėje užima vieną iš pagrindinių raciono dalių. Mitybos specialistai rekomenduoja suvalgyti iki 2 stiklinių uogų per dieną. Tačiau vasarą žmonės mėgsta pasilepinti, todėl dažniau renkasi uogomis pagardintus desertus.

Rojus smaližiams: braškinis chia sėklų pudingas (4)

Gardus chia sėklų pudingas su braškėmis tiks ir pusryčiams ir sveikuoliškam dienos užkandžiui.

Kiaušinių ir sūrio užtepėlė (9)

Užtepėlė labai greitai paruošiama, puikiai tiks ant pusryčių ir užkandžių stalo. Užtepėlę galima laikyti šaldytuve keletą dienų, tad visada turėsite po ranka užklupus netikėtiems svečiams ar tiesiog norint greito užkandžio.