4 porcijoms prireiks:

250 g arbūzo minkštimo
1 vnt. nedidelio avokado
pusės mango
1 a. š. (arba pagal skonį) laimo arba citrinos sulčių
1–2 v. š. (arba pagal skonį) klevų sirupo (galite keisti patinkančiu saldikliu)

Viskas labai paprasta:

Išimame arbūzo sėklas ir elektriniu trintuvu sutriname iki vientisos masės. Jeigu jis nėra saldus, įpilkite klevų sirupo, kad taptų patinkančio saldumo (aš dėjau 1 v. š.).

Arbūzo masę supilstome į formeles, kad nuo viršaus liktų 1–2 cm neužpildyta. Pašauname į šaldymo kamerą maždaug valandai. Svarbu, kad paviršius pradėtų stingti, bet nebūtų sušalęs į ledą. Taip darome tam, kad viršutinis žalias sluoksnis nepaskęstų ir lygiai pasiskirstytų viršuje.
Žinoma, galima pradėti nuo žalio sluoksnio ir tada pilti rausvą, bet vizualinis efektas nukentės.

Avokadą ir mangą sutriname iki vientisos masės. Praskiedžiame šlakeliu vandens – taip išvengsime tyrės konsistencijos ir ledai tolygiau pasiskirstys paviršiuje.

Įpilame citrinos sulčių ir paragaujame. Jeigu norisi daugiau saldumo, įpilame klevų sirupo.

Atsargiai į ledų formą šaukšteliu dedame viršutinį žalią sluoksnį.

Smeigiame pagaliukus ir pašauname į šaldymo kamerą nakčiai.