Šį troškinį galima valgyti autentiškai – su kuskusu, tobulas derinys – ir su kokosų ryžiais.

4 valgytojams reikės:

ghee sviesto
1 smulkinto svogūno
4 kapotų česnako skiltelių
3 morkų
1 didelės saldžiosios bulvės
1 baklažano
1 cukinijos
1 skardinės konservuotų pomidorų
saujos razinų
5 datulių (be kauliukų)
2 stiklinių daržovių sultinio
pusės citrinos sulčių (ir tarkuotos žievelės)
1 v. š. medaus
1 v. š. smulkinto imbiero šaknies
prieskonių: kumino, kalendros, cinamono, raudonosios paprikos, kardamono, kario, muskato
didelės saujos kapotų šviežių kalendrų arba petražolių

Gaminimas:

Dideliame sunkiame puode ištirpiname kelis šaukštus sviesto. Įdedame svogūną, česnaką, imbierą ir apkepame ant vidutinės ugnies, kol suminkštės (apie 4 minutes).

Tuo metu nuvalome ir sukapojame daržoves vienodais, didesniais gabaliukais. Pagardiname prieskoniais, tarkuota citrinos žievele ir leidžiame jiems truputį „padegti“, kad išsiskirtų rytietiškas aromatas. Įdedame į puodą daržoves ir pomidorus. Išmaišome ir supilame sultinį, medų, citrinos sultis. Čia puikiai tiktų ir apelsinas.

Užverdame troškinį, uždengiame puodą ir sumažiname ugnį iki vidutinės–žemos kaitros. Verdame kartais pamaišydami apie 45 min., kol daržovės suminkštės.

Gardiname pipirais, druska ir šviežiomis žolelėmis.

Jeigu drauge valgys mažasis ragautojas, nepersistenkite su prieskoniais ir venkite naudoti karį – jis per aitrus vaiko receptoriams. Vietoje kario galite įdėti šiek tiek ciberžolės.