6 porcijoms reikės:
12 vištos blauzdelių
Marinatui:
1 a. š. džiovintų čiobrelių
1 a. š. džiovintų raudonėlių
2 a. š. kajeno arba čili pipirų miltelių
2 a. š. svogūno miltelių arba granulių
2 a. š. česnako miltelių arba granulių
4 a. š. druskos
2 a. š. juodųjų pipirų
375 ml pasukų
4 v. š. mėgstamo aštraus skysto padažo
Kepti:
apie 300 ml miltų
1 a. š. druskos
0,5 a. š. baltųjų pipirų
saulėgrąžų aliejaus kepti
Gaminimas:
- Blauzdeles nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
- Marinatui skirtus sausus ingredientus sumaišykite inde, kuriame marinuosite vištos blauzdeles. Sudėkite blauzdeles ir gerai įtrinkite prieskoniais. Uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 1 val. Po to blauzdeles užpilkite pasukomis ir aštriu padažu, išmaišykite, uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve pernakt. Jeigu norite kepti greičiau, tuomet palikite marinuotis bent kelioms valandoms.
- Viename dubenyje sumaišykite miltus su druska ir pipirais.
- Vištos blauzdeles išimkite iš marinato, sudėkite į kiaurasamtį nuvarvėti.
- Įkaitinkite apie 250 ml aliejaus.
- Blauzdeles apvoliokite miltuose taip, kad miltai jas visiškai padengtų. Miltų perteklių šiek tiek nukratykite, kad bekepant nesviltų keptuvėje.
- Blauzdeles po kelias dėkite į keptuvę, kepkite ant vidutinės ugnies apie 18 min., vis pavartydami, kol apskrunda išorė ir iškepa vidus. Iškepusias blauzdeles dėkite ant popierinio rankšluosčio, palikite kelias minutes truputį pravėsti ir iškart patiekite.
Skanaus!