6 porcijoms reikės:

12 vištos blauzdelių

Marinatui:

1 a. š. džiovintų čiobrelių
1 a. š. džiovintų raudonėlių
2 a. š. kajeno arba čili pipirų miltelių
2 a. š. svogūno miltelių arba granulių
2 a. š. česnako miltelių arba granulių
4 a. š. druskos
2 a. š. juodųjų pipirų
375 ml pasukų
4 v. š. mėgstamo aštraus skysto padažo

Kepti:

apie 300 ml miltų
1 a. š. druskos
0,5 a. š. baltųjų pipirų
saulėgrąžų aliejaus kepti

Gaminimas:

  • Blauzdeles nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • Marinatui skirtus sausus ingredientus sumaišykite inde, kuriame marinuosite vištos blauzdeles. Sudėkite blauzdeles ir gerai įtrinkite prieskoniais. Uždenkite indą maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 1 val. Po to blauzdeles užpilkite pasukomis ir aštriu padažu, išmaišykite, uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve pernakt. Jeigu norite kepti greičiau, tuomet palikite marinuotis bent kelioms valandoms.
  • Viename dubenyje sumaišykite miltus su druska ir pipirais.
  • Vištos blauzdeles išimkite iš marinato, sudėkite į kiaurasamtį nuvarvėti.
  • Įkaitinkite apie 250 ml aliejaus.
  • Blauzdeles apvoliokite miltuose taip, kad miltai jas visiškai padengtų. Miltų perteklių šiek tiek nukratykite, kad bekepant nesviltų keptuvėje.
  • Blauzdeles po kelias dėkite į keptuvę, kepkite ant vidutinės ugnies apie 18 min., vis pavartydami, kol apskrunda išorė ir iškepa vidus. Iškepusias blauzdeles dėkite ant popierinio rankšluosčio, palikite kelias minutes truputį pravėsti ir iškart patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)