Reikės:

150 g nekepintų migdolų
didesnės skiltelės česnako
kumino sėklų
krapų
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
0,5 citrinos sulčių
žiupsnelio druskos
0,5 stiklinės augalinio pieno arba vandens

Gaminimas:

1. Migdolus mirkome pernakt. Jei jie su odelėmis, pastarąsias reikės nuimti. Geriausia tą padaryti nuplikius riešutus verdančiu vandeniu.
2. Riešutus elektriniu trintuvu sumalame su druska, augaliniu pienu ir česnaku iki vienalytės masės ir paliekame bent porai valandų pabūti.
3. Gautą masę nusunkiame per marlinį audinį ir sumaišome su alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Įberiame šaukštelį kumino sėklų. Sumaišome ir pašauname į iki 200 C įkaitintą orkaitę 20–30 min., kol viršus gražiai paruduos. Puošiame kapotais krapais ir vos pašlakstome alyvuogių aliejumi.

Skanaus!