Mitybos specialistai pripažįsta, jog sveikiausios – ką tik nuskintos uogos. Tuomet jos greitai keliauja į burną arba ant kokio nors deserto.

„Nors žmonės labiau mėgsta šviežias uogas, tačiau pastebėjome, kad pastaruoju metu taip pat populiarėja liofilizuotos uogos. Jos desertus padaro įdomesniais ir ilgiau išsilaiko šviežios.

„Iki“ kepyklose puošiant desertu taip pat pradėjome naudoti įvairias egzotiškas liofilizuotas, tačiau ištikimi vis tik likome tradicinėms lietuviškoms uogoms“, – atskleidžia „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič ir dalinasi neįpareigojančiu uogų krepšeliu receptu, kurį nesunkiai pasigamins net ir virtuvės naujokas.

Jums reikės:

300 g miltų
150 g sviesto
3 v. š. cukraus
700 įvairių sezoninių uogų
10 g želatinos
6 v. š. mėgstamo uogų džemo
1 kiaušinio
Druskos
Minkšto sviesto formelės pertepimui

Gaminimas:

Užmaišykite tešlą iš miltų, sviesto, druskos ir cukraus. Į dubenį įpilkite 40 ml vandens, įmuškite kiaušinį ir sujunkite su tešlos ingredientais. Pirštų galais palengva minkykite tešlą ir iš jos padarykite rutulį, kurį suvyniokite į maistinę plėvelę.

Palaikykite šaltai porą valandų. Vėliau iš tešlos iškočiokite maždaug 0,5 cm storio lakštą ir supjaustykite gabalėliais. Juos įklokite į nedideles krepšelių formeles, perteptas sviestu.

Krepšelius įdėkite į orkaitę ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Iškepusius krepšelius išimkite ir ataušinkite. Tuomet išbrinkę želatiną nedideliame šalto vandens kiekyje, ištirpinkite ir sumaišykite su džemu. Uogas perrinkite ir sudėkite į krepšelius, užpilkite džemu ir 10 minučių palaikykite šaltai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją