Reikės:

2 svogūnų
500 g vištienos sparnelių
400 g slyvų

Marinatui:

šaukšto grūdėtų garstyčių
5 šaukštų baltojo vyno acto
druskos, pipirų
7 skiltelių česnako
kelių svogūnų
šaukšto kmynų
2 šaukštų citrinos sulčių
2 šaukštų rudojo cukraus

Gaminimas:

Į dubenį įdėkite garstyčių, įpilkite baltojo vyno acto, citrinos sulčių, įberkite druskos, pipirų, kmynų, cukraus. Įtarkuokite česnako skilteles. Smulkiais kubeliais supjaustykite pusę svogūno. Viską išmaišykite ir gauta mase įtrinkite vištienos sparnelius. Tuomet palikite juos valandai šaldytuve.

Slyvas iškaulinkite, palikite jas perpjautas per pusę. Svogūnus padalinkite į 4 dalis. Jei didesni – į 6 dalis.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi ištieskite kepimo skardą, sudėkite sparnelius, slyvas ir svogūnus. Kepkite apie 30–40 min.

Patiekite sparnelius su slyvomis, keptais svogūnais ir šviežiomis daržovėmis.