Kaip rašoma pranešime spaudai, kviestiniai vakaro svečiai skanavo išskirtinius ir visame pasaulyje vertinamus sūrius, prie kurių skonių meistrai priderino iš viso pasaulio atvežtą vyną. Svečiams buvo patiektas iš Prancūzijos, Naujosios Zelandijos, Ispanijos, Čilės atkeliavęs baltas ir raudonas vynas.

Puikiomis kūno linijomis pasigirti galinti vedybų planuotoja Kristina Kaikarienė sūriu sau leidžia pasimėgauti nedideliais kiekiais. Moteris juokėsi, kad negalėtų gyventi be šio produkto. „Mano šeima labai mėgsta gurmaniškus produktus. Todėl į Kauną grįšiu su lauktuvėmis: sūriu su trumais, džemu, – pasakojo vakaro viešnia. Visoje Europoje renginius ir vedybas organizuojanti moteris nepraleidžia progos paskanauti vietinių gurmaniškų gėrybių. Įmantrius sūrius, prie jų derančius pagardus K. Kaikarienė perka įvairiose specializuotose parduotuvėse. – Gal tai atrodo ir nesvarbu, tačiau man patinka, kai parduotuvės asortimentas būna sudėliotas estetiškai. Šioje parduotuvėje parduodami vynai ir sūriai atrodo labai gražiai“, – sako K. Kaikarienė.

Mėgstamiausias rinkodaros specialistės Dovilės Filmanavičiūtės yra ožkos sūris. „Mano vyras atidaręs šaldytuvą klausia, kas ten taip smirda. O ten būna mano sūris“, – juokėsi D. Filmanavičiūtė. Žinoma moteris džiaugiasi atradusi ir lietuviškus sūrius, juos perka vienoje turgaus krautuvėlėje: „Nors visi žino sūrius iš Prancūzijos, tačiau reikia nepamiršti ir mūsų krašto. Man labai patinka avies sūris su pipirais ar anglimis. Džiaugiuosi ir didžiuojasi, kad mes tobulėjame šioje srityje.“

Garsenybėms buvo patiektas prancūziškas, šešias savaites brandintas, Luaro slėnyje pagamintas ožkos pieno sūris. Didelių liaupsių sulaukė rožinio pelėsio sūris „Vieux Pane“, kurį prancūzai vadina seksualiu sūriu. Legenda byloja, kad anksčiau sūrių mylėtojai jį valgydavo po sekso. Itin švelnus ir harmoningas svečiams pasirodė kreminio pagrindo, mėlynojo pelėsio sūris „Fourme D`Ambert“, pagamintas iš karvės pieno. Į gurmanišką parduotuvę jis atkeliauja tiesiai iš Prancūzijos.

Svečiai taip pat turėjo galimybę įvertinti į TOP 50 valgomiausių sūrių pasaulyje patenkantį „Comte“. Puskietis sūris gaminamas iš karvės pieno. Labiausiai svečius suintrigavo tai, kad jis gaminamas kalnuose, o brandinamas šaltose ir tyliose olose.

„Milner Vermeer“ sūris į parduotuvę atvežamas iš Nyderlandų. Šis sūris – didžiausias parduotuvės pasididžiavimas. 2012 m. jis laimėjo pasaulinės klasės sūrių konkurse, kuris vyksta kas dveji metai JAV. „Milner Vermeer“ paperka subtiliu aromatu ir švariu skoniu. Šis sūris yra gaminamas šiaurės Olandijoje, kur karvės piene yra daugiausia kalcio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)