2 porcijoms reikės:

100 g ryžių (stiklinių) makaronų
midijų: 100 g lukštentų ir 200 g su geldelėmis
kelių skiltelių česnako
300 ml daržovių sultinio
200 ml kokosų pieno (geriau kremo)
daržovių pagal sezoną (aš naudojau 1 morką, pusę raudonosios paprikos, pusę cukinijos)
3–4 a. š. kario pastos
žuvų padažo
ketvirčio citrinos arba laimo sulčių
sezamų, trupučio šviežio čili, kalendros ar petražolių lapelių patiekti

Gaminimas:

Jeigu naudojate šaldytas midijas, ištraukite jas iš šaldymo kameros ir palikite atitirpti. Jeigu naudojate šviežias, gerai nuplaukite, nušveiskite ir nuimkite žolių ūsus.
Susmulkinkite česnaką, o likusias daržoves supjaustykite plonais šiaudeliais (maždaug 4 cm ilgio).
Puode įkaitinkite kokosų sviestą arba aliejų ir apkepkite česnaką, kol jis suminkštės. Dėkite likusias daržoves ir dar 1–2 min. pakepkite. Daržovės turi būti traškios.
Pagardinkite keliais šlakeliais žuvų padažo, išmaišykite.
Pilkite sultinį, kario pastą, išmaišykite ir kaitinkite iki virimo.
Paragaukite – jeigu norisi išraiškingesnio skonio, įdėkite daugiau kario pastos. Jeigu trūksta aitrumo, įdėkite smulkinto šviežio čili (su sėklomis).
Įdėkite nuplautas midijas, supilkite kokosų pieną. Uždenkite puodą ir virkite ant silpnesnės ugnies 5–6 min.
Paruoškite makaronus, kaip nurodyta ant pakuotės, ir sudėkite juos į sriubą pačioje gaminimo pabaigoje arba paskirstykite į dubenėlius prieš įpildami sriubą.
Paragaukite, išspauskite laimo arba citrinos sulčių.
Patiekite su šviežiomis žolelėmis, sezamais ir trupučiu šviežio kapoto čili.
Jeigu neturite kario pastos, pakeiskite ją kario prieskoniais su trupučiu čili miltelių. Berkite į keptuvę drauge su daržovėmis ir kepkite, kol namuose pasklis egzotiški kvapai, o tada jau pilkite sultinį.

Skanaus!