Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen atsiųstame pranešime dalijasi keliais lengvais, tačiau sočiais vasaros patiekalų – šaltų sriubų ir tirštų kokteilių receptais, kurie nereikalaus didelių pastangų juos ruošiant ir pasotins skrandį karštą vasaros dieną.

Klasikinė šalta pomidorų sriuba

Pasigaminti tokią sriubą tikrai nėra sudėtinga, o valgyti – be galo skanu ir sveika. A. Rasmussen rekomenduoja išmėginti šį ispanišką šaltosios pomidorų sriubos receptą.

Jums reikės:

2 kg pomidorų
3 vidutinio dydžio agurkų
1 vnt. saldžiosios paprikos
1 vnt. aitriosios paprikos
5 česnako skiltelių
2 vnt. svogūnų
2 v. š. baltojo vyno acto
1 v. š. balzaminio acto
3 v. š. alyvuogių aliejaus
2 stiklinių pomidorų sulčių
druskos ir maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite, kol atvės. Tada nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Agurkus, saldžiąją ir aitriąją paprikas taip pat supjaustykite kubeliais.
Česnakų skilteles ir svogūnus nulupkite ir supjaustykite.
Visus paruoštus produktus sudėkite į didelį dubenį arba puodą ir sutrinkite smulkintuvu.
Supilkite baltojo vyno ir balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir pomidorų sultis. Įpilkite daugiau pomidorų sulčių arba šalto vandens ir viską gerai išmaišykite.
Indą su sriuba padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Sriubą patiekite šaltą – galite į ją įberti ledo gabaliukų, įsidėti mėgstamų susmulkintų daržovių, įsiberti alyvuogių ar skrudintos duonos gabaliukų.

Neįprastos šaltosios sriubos

Kalbėdami apie šaltas sriubas dauguma mūsų yra įpratę girdėti įvairius populiariųjų šaltibarščių sriubos receptus. Tačiau pastaruoju metu žmonės dažniau pradėjo gaminti vaisines ir saldžias sriubas, kurios gali būti tiekiamos ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip desertas. Pastaruoju atveju jas ypač skanu gardinti jogurtu.

Šalta arbūzų sriuba


Jums reikės:

400 g arbūzo
¼ svogūno
¼ raudonosios paprikos
¼ skiltelės česnako
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. baltojo vyno acto
druskos
juodųjų pipirų

Gaminimas:

Virtuviniame smulkintuve sumalkite arbūzą ir supilkite į didelį dubenį. Tuomet sudėkite likusius produktus.
Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai.
Prieš valgymą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir baltojo vyno acto ir išmaišykite.

Tirštieji vasaros kokteiliai

Tiršti kokteiliai dažniau yra ne valgomi, o geriami. A. Rasmussen sako, kad kokteilių pateikimas priklauso nuo ingredientų, o juos galima vartoti pusryčiams arba vakarienei. Šie kokteiliai ypač puikia tinka tiems, kurie rūpinasi savo kūno formomis, mėgsta eksperimentuoti virtuvėje ar stengiasi praturtinti savo mitybos racioną vitaminais.

Ananasinis-bananinis kokteilis


Jums reikės:

500 g ananaso
500 g braškių
500 g bananų

Gaminimas:

Bananus nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į trintuvę. Tą patį padarykite ir su braškėmis. Ananasą nulupkite, pašalinkite šerdį, supjaustykite kubeliais ir įdėkite į trintuvę kartu su bananais ir braškėmis. Viską suplakite.
Svarbu tai, kad gaminat šį kokteilį nereikia pilti jogurto ar vandens.

Jogurto ir mėlynių kokteilis


Jums reikės:

1,5 stiklinės mėlynių
200 g natūralaus jogurto
1 stiklinės ledukų
2 a. š. vanilinio cukraus

Gaminimas:

Į trintuvą supilkite jogurtą, vanilinį cukrų, ledo kubelius ir viską gerai išmaišykite.
Išplakę masę, sudėkite mėlynes ir dar paplakite apie kelias minutes.
Vėliau supilstykite į stiklines ir mėgaukitės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)