Reikės:
6 trumpavaisių arba 2 ilgavaisių agurkų
2 šalotinių svogūnų
2 a. š. jūros druskos
2 a. š. garstyčių sėklų
0,5 a. š. ciberžolės mitelių
2 anyžiaus žvaigždučių
75 g cukraus pudros
150 ml acto
Gaminimas:
- Agurkus supjaustykite išilgai maždaug piršto storio juostelėmis.
- Nulupkite ir susmulkinkite svogūnus.
- Agurkus ir svogūnus sudėkite į kiaurasamtį, apibarstykite druska ir palaikykite pastovėti. Po 45 min. gerai nuplaukite vandeniu.
- Visus likusius ingredientus užvirkite atskirame puode. Maišykite, kol ištirps cukrus.
- Sudėkite agurkus stačiai į stiklainį, užpilkite marinatu, užsukite dangteliu ir palikite pastovėti mažiausiai parai.