Atsiųstame pranešime spaudai prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen dalijasi gaivių salotų, ryškios spalvos daržovių sriubos ir morkų pyrago receptais.

Ryškiaspalvė morkų sriuba

Iš šviežių morkų pagaminta sriuba, išsiskiria savo ryškia spalva ir gardžiu šafrano kvapu. Maisto ekspertė priduria, kad tai tikras pavasariu dvelkiantis patiekalas, kurį norėsis paruošti dar ne kartą.

Reikės:

2 morkų
1 bulvės
1 saliero
1 raudonojo svogūno
2 skiltelių česnako
150 ml lieso pieno
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
žiupsnelio šafrano

Gaminimas:

Dideliais gabaliukais supjaustykite morkas ir bulvę. Puode užvirkite vandenį, suberkite daržoves ir virkite 5 minutes, tuomet nupilkite vandenį ir atidėkite daržoves į šoną.

Užvirkite pieną ir sumaišykite jį su žiupsneliu šafrano.

Smulkiai supjaustykite salierą, raudonąjį svogūną ir skilteles česnako. Į didelį puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite smulkintas daržoves, pabarstykite jas druska, pipirais ir kepkite, kol suminkštės.

Tuomet suberkite morkas bei bulves ir trintuvu sumalkite iki vientisos masės.

Ant viršaus užpilkite pieną, gerai išmaišykite ir sriubą virkite 4 minutes.

Patiekite su duonos skrebučiu.

Pavasariškai gaivios salotos

Salotos su šviežiomis morkomis – ne tik besilaikantiems dietos. Todėl tiems, kurie nori lengvų, tačiau sočių pietų, kulinarė siūlo išbandyti būtent šias, riešutais pagardintas salotas.

Reikės:

4 didelių morkų
1 geltonosios paprikos
3 stiebelių šviežių svogūnų laiškų su visais svogūnėliais
šlakelio sezamų aliejaus ir klevų sirupo
pundelio šviežių kalendrų ir bazilikų
druskos
sezamų sėklų ir kepintų migdolų pabarstyti

Gaminimas:

Sutarkuokite morkas, plonais griežinėliais supjaustykite geltonąją papriką ir šviežių svogūnų laiškus su svogūnėliais.

Smulkiai supjaustykite šviežias kalendras ir bazilikus.

Daržoves sumaišykite su žolelėmis, užberkite žiupsnelį druskos ir užpilkite šlakelį sezamų aliejaus bei klevų sirupo.

Prieš patiekdami salotas pabarstykite sezamų sėklomis ir kepintais migdolais.

Drėgnas morkų pyragas su sūrio kremu

Turbūt kiekvienas bent kartą yra ragavęs morkų pyrago su riešutais ir vaniliniu padažu. Tiems, kurie nori pyragą pasigaminti ilgai negaišdami virtuvėje, kulinarė siūlo išbandyti greitesnį, tačiau ne ką mažiau gardų jo variantą.

Reikės:

4 didelių kiaušinių
600 g morkų
320 g miltų
170 g rudojo cukraus
300 ml aliejaus
60 g natūralaus jogurto
40 g smulkintų lazdyno riešutų
400 g „Filadelfijos“ sūrelio
2 v. š. kondensuoto pieno
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. cinamono
½ a. š. trinto muskato
½ a. š. kepiniams skirtų prieskonių

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, trintą muskatą ir kepiniams skirtus prieskonius.

Atskirame inde išplakite kiaušinius, suberkite cukrų ir supilkite aliejų.

Sutarkuokite morkas ir jas sumaišykite su natūraliu jogurtu bei smulkintais lazdyno riešutais. Visus ingredientus tarpusavyje gerai sumaišykite ir supilkite gautą tešlą į kepimo skardą.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite 15 minučių.

Kulinarė siūlo ant iškepusio ir atvėsusio pyrago užtepti sūrio kremą. Jį pasigaminsite sumaišę „Filadelfijos“ sūrelį ir kondensuotą pieną.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją