Sostinėje vykstančių Kavos kultūros dienų Kavos ruošimo čempionato dalyvė baristė Paulina Palaikytė parodė du kavos receptus – Jai ir Jam.

Jai – rožinė kapučino kava

Reikės:

espreso kavos
pieno
rožinių maistinių dažų

Gaminimas:

Pasidarykite espreso kavos. Į pieną įpilkite rožinės spalvos maistinių dažų. Pieną suplakite plakikliu. Užpilkite pieną ant espreso kavos ir iš pieno putų suformuokite širdelę.

Jam – aštriai saldus espreso kavos kokteilis

Reikės:

2 šaukštelių kondensuoto pieno
maltų čili pipirų
puodelio espreso kavos
apelsino žievelės

Gaminimas:

Išsivirkite puodelį espreso kavos. Į ją įdėkite apelsinų žieveles ir palaikykite apie minutę. Tuo metu į stiklinį espreso puodelį supilkite du šaukštelius kondensuoto pieno, ant jo užbarstykite čili pipirų. Išimkite apelsino žievelę iš kavos, ją supilkite ant kondensuoto pieno. Papuošimui galite užtarkuoti apelsino žievelės.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją