Idėja vakarienei – makaronais įdarytas baklažanas

 (8)
Įdarytas baklažanas – visada puiki idėja. Šį kartą jį pripildykite vištiena, pievagrybiais ir makaronais.
© Ieva Jonelytė-Arlauskienė

Reikės:

1 baklažano
1 vištienos krūtinėlės
10 pievagrybių
pusės pomidoro
česnako skiltelės
pusės svogūno
100 g kietojo sūrio
šaukšto majonezo
stiklinės virtų makaronų (vamzdelių ar kitų didesnių)
1 kiaušinio
druskos
pipirų
sviesto kepimui

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau. Išskaptuokite vidų.
Baklažaną apiberkite žiupsneliu druskos ir šaukite į orkaitę pakepti apie 15 min.
Vištieną supjaustykite juostelėmis, marinuokite su smulkiai tarkuotu česnaku, kubeliais pjaustytu svogūnu, druska, pipirais.
Įkaitinkite keptuvę ir ant sviesto kepkite vištieną iki 10 min., vis pamaišydami.
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, pomidorą – kubeliais.
Į baklažanus dėkite vištieną, pievagrybius, pomidorus ir virtus makaronus.
Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, majonezą ir kiaušinį. Užliekite ant baklažanų.
Kepkite tokioje pačioje temperatūroje, kaip kepė baklažanai, kol gražiai paskrus sūris, iki 20 min.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Gardžios naujienos

Skanu

Paprastas grilyje keptos vištienos receptas (2)

Grilis – tai mėsos kepimo būdas, kai ji termiškai apdorojama ant didelio iešmo virš ugnies ar orkaitėje. Mėsa ruošiama periodiškai ją vartant. Neretai kyla klausimas, ar toks mėsos kepimo būdas nekenkia sveikatai ir ar šis variantas tinkamas tiems, kurie pageidauja sulieknėti.

Verta išbandyti bent kartą: druskoje kepta žuvis (18)

Dažnai ieškoma receptų, kaip skaniai marinuoti ir paruošti žuvį, tačiau žuvis – kaip gera mėsa, jei produktas kokybiškas, beveik nieko nereikia, kad būtų skanu. Šis receptas jums gal ir nebus naujiena, tačiau jei dar nesate bandę, pats metas tai padaryti.

R. Ničajienė vietoj šašlykų gamtoje siūlo pasidaryti lengvesnių Cezario salotų (8)

Artėja ilgasis savaitgalis. Jei šiemet dar nespėjote atidaryti lauko kepsnių sezono, tai daugelis greičiausiai tai tikrai padarysite paskutinį balandžio savaitgalį. Reikia tikėtis, kad orai kepimui gryname ore bus palankūs ir galėsime maisto gaminimą iš per žiemą pabodusių namų virtuvių perkelti į gamtą.

Tik 3 ingredientai: sveikuoliškos bandutės be miltų (20)

Dalinuosi labai greitu, paprastu ir sveikuolišku bandelių receptu. Vos 3 ingredientai, norimi priedai, 40 minučių orkaitėje – ir ant stalo jau garuoja skaniausios bandutės traškia plutele, kurių vidus minkštutėlis ir šiltas.

J. Oliverio receptas: kepta vištiena su padažu (13)

Apskrudusi vištienos plutelė ir puikiai derantis kvapnus padažas – štai kam neatsispirs nė vienas jūsų šeimos narys, net mažieji nevalgiukai. Dalijamės nuostabiu J. Oliverio keptos vištienos receptu.