Idėja vakarienei – makaronais įdarytas baklažanas

 (8)
Įdarytas baklažanas – visada puiki idėja. Šį kartą jį pripildykite vištiena, pievagrybiais ir makaronais.
© Ieva Jonelytė-Arlauskienė

Reikės:

1 baklažano
1 vištienos krūtinėlės
10 pievagrybių
pusės pomidoro
česnako skiltelės
pusės svogūno
100 g kietojo sūrio
šaukšto majonezo
stiklinės virtų makaronų (vamzdelių ar kitų didesnių)
1 kiaušinio
druskos
pipirų
sviesto kepimui

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau. Išskaptuokite vidų.
Baklažaną apiberkite žiupsneliu druskos ir šaukite į orkaitę pakepti apie 15 min.
Vištieną supjaustykite juostelėmis, marinuokite su smulkiai tarkuotu česnaku, kubeliais pjaustytu svogūnu, druska, pipirais.
Įkaitinkite keptuvę ir ant sviesto kepkite vištieną iki 10 min., vis pamaišydami.
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, pomidorą – kubeliais.
Į baklažanus dėkite vištieną, pievagrybius, pomidorus ir virtus makaronus.
Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, majonezą ir kiaušinį. Užliekite ant baklažanų.
Kepkite tokioje pačioje temperatūroje, kaip kepė baklažanai, kol gražiai paskrus sūris, iki 20 min.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Savaitės naujienų prenumerata

Skanu

Itališkas užkandis – brusketos su tunu (2)

Itin greita ir taip paprasta – būtent tai, ko reikia lengvam vakaro užkandžių stalui. Itališki skrebučiai visada išgelbėja padėtį.

3 nesaldžių pyragų receptai: tereikia tinkamos tešlos ir jūsų įdaro improvizacijos (1)

Anglijoje ir Prancūzijoje ypač populiarūs įdaryti pyragai po truputį užkariauja ir Lietuvos gyventojų skonį. Išmokus ir vos pagal vieną receptą pasigaminus tešlos pagrindą, jį galima pagardinti vis kitomis daržovėmis, sūriais ir padažais.

Pavasariniai vietnamietiški suktinukai – ieškantiems sveikų užkandžių

Nors teigiama, kad šie suktinukai, vadinami spring rolls – pavasariniais ritinėliais, kilę iš Kinijos, būtent Vietname jiems gaminti naudojamas ryžių popierius ir neįprasti mėsos bei jūrų gėrybių deriniai.

Lazanijai pasiruošę visada: klasikinis receptas pagal J. Oliverį (8)

Galbūt jūs jau turite savo mėgstamą lazanijos gaminimo būdą, bet neišbandę populiaraus virtuvės virtuozo Jamie Oliverio lazanijos, garsiai savo receptu girtis neskubėkite. Garsusis britų šefas itin praktiškas – gardaus lazanijos įdaro visuomet rasite jo šaldiklyje.

Kokios turi būti tradicinės graikiškos salotos (11)

Laikas savo skonio receptorius nudžiuginti gaivinančiais Viduržemio jūros regiono skonių deriniais. Šis tradicinių ir itin spalvingų graikiškų salotų receptas – vienas ryškiausių pavyzdžių, kaip ruošiant graikišką maistą paprasčiausi ingredientai be jokių pastangų paverčiami neįtikėtinai gardžiais patiekalais.