Idėja vakarienei – makaronais įdarytas baklažanas

 (8)
Įdarytas baklažanas – visada puiki idėja. Šį kartą jį pripildykite vištiena, pievagrybiais ir makaronais.
© Ieva Jonelytė-Arlauskienė

Reikės:

1 baklažano
1 vištienos krūtinėlės
10 pievagrybių
pusės pomidoro
česnako skiltelės
pusės svogūno
100 g kietojo sūrio
šaukšto majonezo
stiklinės virtų makaronų (vamzdelių ar kitų didesnių)
1 kiaušinio
druskos
pipirų
sviesto kepimui

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Baklažaną perpjaukite išilgai pusiau. Išskaptuokite vidų.
Baklažaną apiberkite žiupsneliu druskos ir šaukite į orkaitę pakepti apie 15 min.
Vištieną supjaustykite juostelėmis, marinuokite su smulkiai tarkuotu česnaku, kubeliais pjaustytu svogūnu, druska, pipirais.
Įkaitinkite keptuvę ir ant sviesto kepkite vištieną iki 10 min., vis pamaišydami.
Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, pomidorą – kubeliais.
Į baklažanus dėkite vištieną, pievagrybius, pomidorus ir virtus makaronus.
Dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį, majonezą ir kiaušinį. Užliekite ant baklažanų.
Kepkite tokioje pačioje temperatūroje, kaip kepė baklažanai, kol gražiai paskrus sūris, iki 20 min.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Skanu

B. Nicholson tradiciniams balandėliams siūlo pritaikyti Tailando virtuvės gudrybes (12)

Niekur kitur nesu mačiusi tokios įvairovės maisto turguje, kokią pamačiau Tailande, Bankoke, kai ten keliavau praėjusią vasarą. Ten valgiau ir skaniausias kada nors gyvenime valgytas žalios papajos salotas, kurias ten pat pagamino greita tailandietė. Tiesa, prieš tai paklausdama, ar norime aštriai, ar švelniau. Žinoma, mūsų vakarietiškam skoniui tailandietiškas „švelniau“ jau yra gerokai aštru. Mes valgėme švelnias ir truputį spaudėme ašarą, o tailandiečiai, jau pripratę prie tokio vaizdo, sau skaniai juokėsi.

Tikras vasaros skonis – 3 gaivių užtepėlių receptai (1)

Vasarą dažnai norisi lengvesnio maisto iš šviežių ingredientų. Greit ir lengvai pasigaminę mūsų siūlomų trijų skonių užtepėlių merkite į jas šiaudeliais supjaustytas patinkančias daržoves – morkas, agurkus, cukinijas ar pan. ir pajuskite tikrą vasaros skonį.

Pasakiškai skanus vasaros desertas, kad jūsų savaitgalis tikrai būtų šventiškas (23)

Šis desertas savo skoniu ir išvaizda puikiai atstoja tortą. Jo gamybai reikia visai nedaug ingredientų ir pastangų, bet nenuvilia nei jo skonis, nei išvaizda. Puikus skanumynas visiems Jonams ir Janinoms!

Pasiūlymas lengvai vakarienei: nematomas cukinijų pyragas (4)

Cukinijos yra viena iš mano labai pamėgtų vasaros daržovių ir aš jas mėgstu visokiomis formomis. Šį pyragą galite valgyti dar šiltą su salotomis arba atvėsinti ir patiekti kaip užkandį. Tiesa, jeigu norite jį supjaustyti dailiais gabaliukais, leiskite jam visiškai atvėsti, kitaip jis nebus toks kompaktiškas ir kampukai nebus labai dailūs.