Reikės:

100 g tarkuoto kietojo sūrio
140 g mocarelos sūrio
250 maskarponės sūrio
2 mažesnių kiaušinių
130 g džiūvėsėlių
pusės apelsino smulkiai tarkuotos žievelės
50 g vytinto kumpio
šakelės petražolių
aliejaus kepti
druskos, pipirų

Gaminimas:

1. Į indą sudėkite visus sūrius, įmuškite kiaušinius, suberkite druską, pipirus, smulkiais kubeliais pjaustytą vytintą kumpį, apelsino žievelę. Ranka sutrinkite masę, kol neliks didelių sūrio gumulėlių.
2. Sudėkite džiūvėsėlius ir smulkiai kapotą petražolės šakelę. Viską išmaišykite, kol išeis tvirta ir nelipni masė.
3. Į puodą pilkite aliejaus, tiek, kad apsemtų spurgas. Įkaitinkite maždaug iki 150 laipsnių temperatūros ir kepkite, kol apskrus.

Svarbu! Iš pradžių pamėginkite iškepti vieną spurgytę ir įvertinkite, ar aliejus ne per daug įkaitęs. Jei spurga jums atrodo iškepusi negražiai, pasidarykite vieno kiaušinio plakinį, įberkite į lėkštę džiūvėsėlių arba miltų ir likusias spurgas prieš kepdami pamerkite į plakinį ir į džiūvėsėlius.

Skanaus!