Produktai:

  • 4 vištienos krūtinėlės
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 400 g mėgstamų makaronų
  • 1 citrinos sultys
  • 50 g sūrio – fetos, mocarelos arba tarkuoto čederio
  • 50 g pjaustyto agurko
  • paskaninkite 2–3 išvardytais produktais pagal savo skonį: 4 smulkiai supjaustyti svogūnai, 50 g pjaustytų geltonųjų saldžiųjų paprikų; 50 g pjaustytų vyšninių pomidorų; 50 g šviežių špinatų; 50 g konservuotų kukurūzų

Gaminimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kol aliejus kaista, vištienos krūtinėlę kruopščiai įtrinkite druska ir pipirais. Nepamirškite nusiplauti rankų.
3. Sudėkite nepjaustytą vištienos krūtinėlę į keptuvę, kepkite vis pavartydami. Supilkite citrinos sultis, uždenkite dangčiu arba aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol vištiena suminkštės – apie 10–15 min.
4. Kol vištiena kepa, į verdantį šiek tiek pasūdytą vandenį suberkite makaronus. Retkarčiais pamaišykite ir nepamirškite stebėti bei retkarčiais apversti vištienos.
5. Nusunkite makaronus – pasistenkite jų nepervirti, kad jie nebūtų per minkšti. Sudėkite makaronus į keptuvę, tada suberkite visas daržoves, sutrupinkite pasirinktą sūrį.
6. Sudėkite makaronų salotas į dubenėlius. Ištraukite apskridusias vištienos krūtinėles iš skardos ir šakute jas suplėšykite.
7. Uždėkite vištieną ant salotų ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi pagal skonį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)