Produktai:
- 4 vištienos krūtinėlės
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 400 g mėgstamų makaronų
- 1 citrinos sultys
- 50 g sūrio – fetos, mocarelos arba tarkuoto čederio
- 50 g pjaustyto agurko
- paskaninkite 2–3 išvardytais produktais pagal savo skonį: 4 smulkiai supjaustyti svogūnai, 50 g pjaustytų geltonųjų saldžiųjų paprikų; 50 g pjaustytų vyšninių pomidorų; 50 g šviežių špinatų; 50 g konservuotų kukurūzų
Gaminimas
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180˚C.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Kol aliejus kaista, vištienos krūtinėlę kruopščiai įtrinkite druska ir pipirais. Nepamirškite nusiplauti rankų.
3. Sudėkite nepjaustytą vištienos krūtinėlę į keptuvę, kepkite vis pavartydami. Supilkite citrinos sultis, uždenkite dangčiu arba aliuminio folija ir pašaukite į orkaitę. Kepkite, kol vištiena suminkštės – apie 10–15 min.
4. Kol vištiena kepa, į verdantį šiek tiek pasūdytą vandenį suberkite makaronus. Retkarčiais pamaišykite ir nepamirškite stebėti bei retkarčiais apversti vištienos.
5. Nusunkite makaronus – pasistenkite jų nepervirti, kad jie nebūtų per minkšti. Sudėkite makaronus į keptuvę, tada suberkite visas daržoves, sutrupinkite pasirinktą sūrį.
6. Sudėkite makaronų salotas į dubenėlius. Ištraukite apskridusias vištienos krūtinėles iš skardos ir šakute jas suplėšykite.
7. Uždėkite vištieną ant salotų ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi pagal skonį.