Bananų džemas

Reikės:

500 g bananų
1 žaliosios citrinos
1 geltonos citrinos
2 cinamono lazdelių
300 g specialaus cukraus uogienėms

Gamyba:

  • Nulupkite bananus ir sutrinkite elektriniu trintuvu.
  • Susmulkinkite citrinas su visomis žievelėmis. Sudėkite į puodą kartu su trintais bananais.
  • Suberkite cukrų, įmeskite cinamono lazdeles ir virkite 5 minutes.
  • Puodą nukelkite nuo viryklės, nugraibykite putas, ištraukite cinamono lazdeles.
  • Išpilstykite į šiltus, gerai išplautus stiklainius, uždarykite.

Citrinų džemas

Citrinų džemas

Reikės:

3 žaliųjų citrinų
1 geltonos citrinos
300 g specialaus cukraus uogienėms
100 ml vandens
3–4 cm imbiero šaknies

Gaminimas:

  • Citrinas nuplaukite ir nutarkuokite žieveles.
  • Išpjaukite citrinų minkštimą, kad neliktų plėvelių. Susmulkinkite.
  • Nulupkite ir sutarkuokite imbiero šaknį.
  • Į puodą sudėkite susmulkintas citrinas, suberkite sutarkuotas jų žieveles, imbierus, užpilkite vandeniu.
  • Kaitinkite, kol užvirs.
  • Suberkite uogienių cukrų ir maišydami pavirkite dar 5–10 min.
  • Džemą supilkite į šiltus ir švarius stiklainius, uždarykite.

Arbūzų džemas

Arbūzų džemas

Reikės:

1 kg arbūzo (be žievelės, supjaustyto gabaliukais)
150 g specialaus cukraus uogienėms
2 v. š. citrinos sulčių
1 v. š. tarkuoto imbiero

Gaminimas:

  • Supjaustyto arbūzo gabaliukus be sėklų sutrinkite elektriniu trintuvu.
  • Skystą košę supilkite į puodą ir virkite ant vidutinės kaitros, kol liks tik pusė masės.
  • Supilkite cukrų, citrinų sultis, suberkite sutarkuotą imbierą. Padidinę ugnį virkite dar apie pusvalandį, kol masė sutirštės.
  • Džemą supilkite į šiltus ir švarius stiklainius, uždarykite.

Morkų džemas

Morkų džemas

Reikės:

500 g morkų
400 g cukraus
400 ml vandens
1 citrinos
1 apelsino
1 cinamono lazdelės
1 a. š. malto muskato
kelių gvazdikėlių

Gaminimas:

  • Morkas nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.
  • Nutarkuokite citrinos ir apelsino žieveles.
  • Į puodą dėkite sutarkuotas morkas, citrinos ir apelsino žieveles, suberkite cukrų, supilkite citrinos ir apelsino sultis, išmaišykite.
  • Įmeskite cinamono lazdeles ir gvazdikėlius ir uždengę puodą pastatykite pabūti pernakt.
  • Vėliau supilkite vandenį, išmaišykite, kad ištirptų cukrus. Suberkite maltą muskatą ir vis pamaišydami virkite ant nedidelės ugnies 30–40 minučių.
  • Puodą nukelkite nuo ugnies, ištraukite iš jo gvazdikėlius ir cinamono lazdeles ir palikite džemą pravėsti.
  • Džemą supilkite į šiltus ir švarius stiklainius, uždarykite.

Levandų džemas

Levandų džemas

Reikės:

3,5 stiklinės vandens
0,5 stiklinės džiovintų levandų
1 citrinos sulčių
4 stiklinių cukraus
26 g pektino

Gaminimas:

  • Užvirkite vandenį dideliame puode.
  • Nuimkite nuo kaitros, suberkite džiovintas gėles ir uždengę puodą palikite 20 min. pastovėti.
  • Po to vandenį gerai perkoškite, kad neliktų jokių gėlių atplaišėlių.
  • Supilkite citrinų sultis ir pektiną ir gerai išmaišykite, kad pektinas ištirptų.
  • Statykite puodą ant didelės kaitros. Suberkite cukrų ir nuolat maišydami virkite 2–4 min. iki jums patinkančios konsistencijos.
  • Džemą supilkite į šiltus ir švarius stiklainius, uždarykite.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)