4 porcijoms reikės:

2 vištienos krūtinėlių filė
1 raudonos paprikos
1 žalios paprikos
6 didesnių pievagrybių
2 česnako skiltelių
saujos šviežių bazilikų
1 skardinės kokosų pieno
1 v. š. raudonojo kario pastos
100 ml vištienos sultinio
1 v. š. žuvų padažo
druskos, pipirų
200 g ryžių
2 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
1 laimo

Gaminame:

Vištienos filė supjaustome pailgais siaurais gabalėliais ir pamarinuojame su druska ir pipirais.
Pradedame virti ryžius.
Iškepame vištieną, išimame ją iš keptuvės ir trumpam atidedame.
Keptuvėje trumpai, apie minutę, pakepiname smulkintą česnaką, pailgomis juostelėmis pjaustytas paprikas ir pievagrybius. Prie vištienos sudedame daržoves.
Į keptuvę dedame raudonojo kario pastą, pilame kokosų pieną, sultinį, žuvų padažą ir gerai išmaišome, kad neliktų pastos gabalėlių. Kai padažas užverda, suberiame plėšytą baziliką ir paverdame dar minutę.
Į padažą dedame vištieną su daržovėmis, išmaišome.
Ryžius sumaišome su skrudintų sezamų aliejumi.
Kiekvieną porciją patiekiame su laimo ketvirčiu, o prieš valgydami apšlakstome sultimis.

Skanaus!