Prekybos tinklas IKI skaičiuoja, kurias vištos dalis gyventojai mėgsta labiausiai, o taip pat atskleidžia, kokios vištų dalys dažniausiai naudojamos mėsos gaminiamas.

Kaip rašoma prekybos centro atsiųstame pranešime spaudai, šių metų kovo mėnesį populiariausia vištienos dalis buvo vištienos krūtinėlė. Ją rinkosi daugiau nei kas antras pirkėjas. Antras mėgstamiausias lietuvių pasirinkimas – vištienos kulšelės ir jų mėsa. Tačiau šią dalį rinkosi kur kas mažiau vištienos pirkėjų – apie 20 proc. Mažiau pirkėjų domino kumpeliai, kuriuos rinkosi 16 proc. žmonių, ir sparneliai bei petukai, kuriuos maisto ruošimui pirko kiek daugiau nei 10 proc. vištienos mėgėjų. Praėjusių metų kovą populiariausių vištos dalių trejetuką sudarė krūtinėlė (51 proc.), sparneliai ir petukai (25 proc.) bei kulšelės ir jų mėsa (16 proc.).

Ką rinktis: krūtinėlę, kulšelę ar sparnelį?

„Žmonės virtuvėje nebenori praleisti viso vakaro, todėl renkasi tokius produktus, kurie leidžia skaniai, bet greitai patiekti vakarienę visai šeimai. Be to, renkantis tam tikras vištienos dalis, o ne visą paukštį, nereikia ypatingo recepto. Vištienos krūtinėlė yra vienas iš universaliausių produktų. Ji tinka ir salotoms, ir troškiniams, ir net griliui. Jei šeimos nariai mėgsta skirtingus patiekalus, nereikia pirkti kelių skirtingų mėsos produktų“, – teigia prekybos tinklo IKI viešųjų ryšių vadovė B. Čaikauskaitė.

Pasak jos, vienintelis laikas, kai pastebimai padidėja šviežių bei šaldytų vištų ir viščiukų pirkimas, yra didžiosiosios metų šventės – Kalėdos ir Velykos. Praėjusių metų kovą, kuris sutapo su Velykomis, šviežių vištų ir viščiukų buvo nupirkta net 73 proc., o šaldytų 54 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu šiemet.

Drauge su atskiromis vištų dalimis, pastebimai auga ir prekybos centruose ruošiamų vištienos patiekalų populiarumas. Šių metų kovą prekybos cente gaminamų keptų vištų ir viščiukų buvo parduota 17 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

Prekybos tinklo kulinarijos cechas savo gaminamiems patiekalams dažniausiai renkasi Lietuvos gamintojų vištienos ketvirčius ir juos marinuoja. Taip pat nemažai naudojama ir vištienos filė produktų – dažniausiai Kijevo kotletams ir įvairioms salotoms.

Jei per tam tikrą laiką pagaminta vištiena ir jos produktai yra nenuperkami, parduotuvės juos išima iš prekybos ir utilizuoja. Iš tiekėjų gaunama sufasuota vištiena, kuri vis dar yra kokybiška ir galiojanti, paprastai iškeliauja į „Maisto banką”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)