Pranešime spaudai rašoma, kad idėją pasiglemžusi rusė Guzel Sanzhapova, kaip ir „TUTU Spot“ kūrėjos, taip pat akcentuoja rankų darbo saldėsiams naudojanti tik natūralius, sveikatai kenksmingų sintetinių priemaišų neturinčius ingredientus.

Anot Rusijoje populiarios internetinės finansavimo platformos „Boomstarter“, pasisavintu sumanymu prisidengęs startuolis praėjusių metų pabaigoje iš daugiau nei 500 rėmėjų surinko beveik 34,5 tūkst. eurų (per 2 mln. Rusijos rublių). Šie pinigai turėtų būti panaudojami saldainių fabriko įkūrimui ir Mažojo Turšijevo vietovės infrastruktūros gerinimui.

Kaip Rusijos interneto erdvėje skelbiasi idėjos plagiatorė, šis neva naujas, pačios sugalvotas ledinukų projektas padės kaimo ir jo bendruomenės atgimimui, nes į darbus bus įtraukiami ir gyventojai. Minėtasis projektas – ne vienintelė G. Sanzhapovos iniciatyva gyvenvietės labui: mergina iki šiol sakosi padėjusi tėčio bitininkystės verslui ir miestelėnams kūrusi medaus kremą su uogomis.

Pirmieji interneto erdvėje tokį plagiatą pastebėjo patys rusai, šiuo atveju palaikę lietuvius ir retoriškai klausę, kaip į G. Sanzhapovos akibrokštą reaguotų mūsų tautiečiai.

Netikėtos žinios iš už Uralo netruko pasiekti ir originalios idėjos autorių. „Apie tai sužinojome iš kelių nuolatinių mūsų klientų Lietuvoje, pradėjusių siųsti internetines nuorodas su šia informacija. Tokios naujienos mus ir nustebino, ir šokiravo: viskas nukopijuota tiesiog identiškai – nuo produkto, iki pakuotės.

Vis dėlto, tai priėmėme kaip ženklą, kad esame teisingame kelyje, todėl nusprendėme orientuotis į eksportą ir neužleisti savo pozicijų svetur. Matydami šios estetiškos produkcijos poreikį ir susidomėjimą ja ne tik Lietuvos ar kaimyninių šalių rinkose, bet ir visame pasaulyje, eksportą ketiname paversti absoliučiu mūsų veiklos prioritetu 2017-aisiais“, – kalbėjo jau penkerius metus išskirtinio dizaino ledinukus liejanti verslininkė ir modelis Smiltė Bagdžiūnė. Jos, drauge su partnere Elvita Brazdylyte kuriama produkcija 2015 ir 2016 m. laimėjo nacionalinius apdovanojimus „Geras dizainas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)