Kaip rašoma pranešime spaudai, kavos savaitės kulminacija tapo įspūdingi baristų pasirodymai, kurių metu geriausio šalies baristo vardą antrus metus iš eilės apgynė Laurynas Arlauskas, savo meistriškumą tobulinantis „Coffee Hill“ tinkle. Jam atiteko bilietas ir garbė pasirodyti Seule vyksiančiame pasaulio čempionate.

Gražiausiai kavą puošiančia bariste pripažinta Ieva Meiliūnaitė iš „Vero Cafe“, laimėjusi piešimo pieno puta čempionatą. Gausių ovacijų susilaukė Domas Ivonis iš „Taste Map“, kavos ragavimo čempionato finale teisingai ir greičiausiai atspėjęs visas aštuonias kavas iš pateiktų aštuonių.

Nugalėtojai

„Labai džiaugiamės Kavos savaitės rezultatais. Sulaukėme daugybės padėkų iš tolimiausių Lietuvos kampelių. Norisi, kad su ypatinga kava iš arti galėtų susipažinti kuo daugiau žmonių ir galėtų rinktis iš to, kas dabar geriausia pasaulyje“, – įspūdžiais dalijosi Lietuvos ypatingos kavos asociacijos vadovas Nidas Kiuberis.

Jau devintus metus rengtos Kavos dienos šiemet ne tik išaugo į savaitės renginių maratoną, bet ir išsiplėtė už sostinės ribų, tad su ypatinga kava galėjo susipažinti ir įvairiais renginiais pasimėgauti ir kitų Lietuvos miestų gyventojai.

Neturėjusieji galimybės apsilankyti Kavos savaitės renginiuose dar gali suspėti į kelias nemokamas naujo derliaus kavos degustacijas pirmadienį ir antradienį Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją