Išnagrinėję kasdieninį žinomų žmonių meniu atrinkome dešimt garsenybių mitybos įpročių ir kulinarinių silpnybių.

1. Winstonas Churchillis

Viačeslavas Molotovas (kairėje), Winstonas Churchillis Maskvoje 1942 m. rugpjūtį

Buvęs Didžiosios Britanijos premjeras manė, kad svarbiausias valgymas yra pusryčiai. Jis niekada jų nepraleisdavo ir valgydavo dviem etapais. Pirmąjį sudarė be lukšto virtas kiaušinis, skrudinta duona su džemu ar sviestu, kava, pienas ir šaltas mėsos patiekalas. Antrąjį – greipfrutas, šviežiai spaustos apelsinų sultys ir viskis su sodos vandeniu.

2. Steve’as Jobsas

„Apple“ kompanijos įkūrėjas buvo prisiekęs veganas. Savaitėmis jis galėjo valgyti vieną produktą, pavyzdžiui, tik morkas ar obuolius. Dėl to jo oda įgaudavo tam tikrą atspalvį. Genialusis išradėjas manė, kad, be viso kito, tokia dieta užkerta kelią nemaloniam kūno kvapui, todėl prausdavosi jis tik kartą per savaitę.

3. Pablo Picasso


Ispanų tapytojas ir skulptorius dažnai būdavo blogos nuotaikos. Kalbama, kad tai buvo jo paskutiniaisiais gyvenimo metais besilaikytos mitybos sistemos šalutinis poveikis. P. Picasso valgė tik žuvį, daržoves, ryžių pudingą ir vynuoges, o gėrė mineralinį vandenį.

4. Karlas Lagerfeldas


Visame pasaulyje garsus mados dizaineris nepripažįsta karštų gėrimų. Vietoj arbatos ir kavos jis geria dietinę kolą, kurios kiekis gali pasiekti ir dešimt skardinių per dieną. Rytą dizaineris pradeda nuo dviejų baltymų kokteilių: vienas būna šokolado skonio, kitas – obuolių.

5. Novakas Džokovičius

Novakas Džokovičius

Visame pasaulyje žinomas tenisininkas laikosi griežtos dietos: tik glitimo neturintis maistas, jokio kofeino ir rafinuoto cukraus. Jo puikios fizinės formos paslaptis – subalansuotas mėsos, žuvies, vaisių ir kruopų vartojimas.

6. Patricia Highsmith

Patricia Highsmith

Tokių romanų kaip „Talentingasis misteris Riplis“ („The Talented Mr. Ripley“), „Druskos kaina“ („The Price of Salt“), „Pelėdos klyksmas“ („The Cry of the Owl“) autorė savo dieną pradėdavo nuo puodelio kavos, spurgos ir cigaretės. Per dieną jėgų ji gaudavo valgydama amerikietišką šoninę, keptus kiaušinius ir virtas košes.

7. Donaldas Trumpas

Donaldas Trumpas

Surinkęs pakankamą balsų skaičių, kad būtų iškeltas kandidatu į JAV prezidentus, D. Trumpas sėkmę užkando mėsainiu ir bulvytėmis iš „McDonald's“. Beje, tai buvo ne pirmas kartas, kai naujasis JAV prezidentas pastebėtas valgantis ne patį sveikiausią maistą. Vakarienei D. Trumpas dažnai renkasi picą, tačiau nuvalgo tik jos priedus, o paplotėlį palieka lėkštėje. Jo mėgstamiausių patiekalų sąraše pirmauja netikras zuikis, gerai iškeptas didkepsnis ir vyšnių bei vanilės ledai.

8. Albertas Einsteinas

Albertas Einsteinas

Genialiojo fiziko kasdieninėje mityboje svarbus vaidmuo teko dviem produktams: keptiems kiaušiniams ir grybams. Jis juos visada valgė kaip pagrindinį pusryčių patiekalą. Desertui A. Einsteinas pirmenybę teikė braškėms, o vienas mėgstamiausių jo gėrimų buvo salierų punšas.

9. Warrenas Buffettas

Warrenas Buffettas

Milijardierius Warrenas Buffettas neįsivaizduoja savo meniu be ledų, gazuotų gėrimų ir bulvių lazdelių. Vienas turtingiausių pasaulio žmonių mano, kad šis produktų rinkinys prailgins jo gyvenimą ir užtikrins ilgaamžiškumą.

10. Emma Morano

Seniausia pasaulyje moteris Emma Morano

Iš ko tikrai vertėtų pasimokyti ilgaamžiškumo paslapčių, tai iš 116 metų E. Morano. Seniausia planetos gyventoja kasdien suvalgo vieną ar du žalius kiaušinius. Kai Emma dar buvo paauglė, gydytojas patarė jai šį produktą vartoti anemijos profilaktikai. Nuo to laiko žali kiaušiniai italei tapo būtinu meniu punktu. Be jų, E. Morano kiekvieną dieną valgo makaronus, o kartais sau leidžia šiek tiek šokolado ir taurelę naminio brendžio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt