Ne kiekvienas išdrįstų maitintis kaip šie garsūs žmonės

 (40)
Visi turi savų keistenybių ir kaprizų. Nesvetimi jie ir šio pasaulio talentingiesiems ir turtingiesiems. Kol vieni išpažįsta bohemišką gyvenimo būdą, kiti renkasi šlamštą ir perka keistus dalykus. „Didelių žmonių“ mažos keistenybės taip pat pasireiškia perkant maistą ir gėrimus. Jų skonis, reikia pasakyti, būna gana specifinis.
K. Lagerfeldas, A. Einsteinas, D. Trumpas, W. Churchillis
© DELFI montažas

Išnagrinėję kasdieninį žinomų žmonių meniu atrinkome dešimt garsenybių mitybos įpročių ir kulinarinių silpnybių.

1. Winstonas Churchillis

Viačeslavas Molotovas (kairėje), Winstonas Churchillis Maskvoje 1942 m. rugpjūtį
Viačeslavas Molotovas (kairėje), Winstonas Churchillis Maskvoje 1942 m. rugpjūtį
© Scanpix

Buvęs Didžiosios Britanijos premjeras manė, kad svarbiausias valgymas yra pusryčiai. Jis niekada jų nepraleisdavo ir valgydavo dviem etapais. Pirmąjį sudarė be lukšto virtas kiaušinis, skrudinta duona su džemu ar sviestu, kava, pienas ir šaltas mėsos patiekalas. Antrąjį – greipfrutas, šviežiai spaustos apelsinų sultys ir viskis su sodos vandeniu.

2. Steve’as Jobsas

Ne kiekvienas išdrįstų maitintis kaip šie garsūs žmonės
© Vida Press

„Apple“ kompanijos įkūrėjas buvo prisiekęs veganas. Savaitėmis jis galėjo valgyti vieną produktą, pavyzdžiui, tik morkas ar obuolius. Dėl to jo oda įgaudavo tam tikrą atspalvį. Genialusis išradėjas manė, kad, be viso kito, tokia dieta užkerta kelią nemaloniam kūno kvapui, todėl prausdavosi jis tik kartą per savaitę.

3. Pablo Picasso

Ne kiekvienas išdrįstų maitintis kaip šie garsūs žmonės
© Vida Press


Ispanų tapytojas ir skulptorius dažnai būdavo blogos nuotaikos. Kalbama, kad tai buvo jo paskutiniaisiais gyvenimo metais besilaikytos mitybos sistemos šalutinis poveikis. P. Picasso valgė tik žuvį, daržoves, ryžių pudingą ir vynuoges, o gėrė mineralinį vandenį.

4. Karlas Lagerfeldas

Ne kiekvienas išdrįstų maitintis kaip šie garsūs žmonės
© Reuters/Scanpix


Visame pasaulyje garsus mados dizaineris nepripažįsta karštų gėrimų. Vietoj arbatos ir kavos jis geria dietinę kolą, kurios kiekis gali pasiekti ir dešimt skardinių per dieną. Rytą dizaineris pradeda nuo dviejų baltymų kokteilių: vienas būna šokolado skonio, kitas – obuolių.

5. Novakas Džokovičius

Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius
© AFP/Scanpix


Visame pasaulyje žinomas tenisininkas laikosi griežtos dietos: tik glitimo neturintis maistas, jokio kofeino ir rafinuoto cukraus. Jo puikios fizinės formos paslaptis – subalansuotas mėsos, žuvies, vaisių ir kruopų vartojimas.

6. Patricia Highsmith

Patricia Highsmith
Patricia Highsmith
© Vida Press


Tokių romanų kaip „Talentingasis misteris Riplis“ („The Talented Mr. Ripley“), „Druskos kaina“ („The Price of Salt“), „Pelėdos klyksmas“ („The Cry of the Owl“) autorė savo dieną pradėdavo nuo puodelio kavos, spurgos ir cigaretės. Per dieną jėgų ji gaudavo valgydama amerikietišką šoninę, keptus kiaušinius ir virtas košes.

7. Donaldas Trumpas

Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas
© AFP/Scanpix


Surinkęs pakankamą balsų skaičių, kad būtų iškeltas kandidatu į JAV prezidentus, D. Trumpas sėkmę užkando mėsainiu ir bulvytėmis iš „McDonald's“. Beje, tai buvo ne pirmas kartas, kai naujasis JAV prezidentas pastebėtas valgantis ne patį sveikiausią maistą. Vakarienei D. Trumpas dažnai renkasi picą, tačiau nuvalgo tik jos priedus, o paplotėlį palieka lėkštėje. Jo mėgstamiausių patiekalų sąraše pirmauja netikras zuikis, gerai iškeptas didkepsnis ir vyšnių bei vanilės ledai.

8. Albertas Einsteinas

Albertas Einsteinas
Albertas Einsteinas
© Vida Press


Genialiojo fiziko kasdieninėje mityboje svarbus vaidmuo teko dviem produktams: keptiems kiaušiniams ir grybams. Jis juos visada valgė kaip pagrindinį pusryčių patiekalą. Desertui A. Einsteinas pirmenybę teikė braškėms, o vienas mėgstamiausių jo gėrimų buvo salierų punšas.

9. Warrenas Buffettas

Warrenas Buffettas
Warrenas Buffettas
© Reuters/Scanpix


Milijardierius Warrenas Buffettas neįsivaizduoja savo meniu be ledų, gazuotų gėrimų ir bulvių lazdelių. Vienas turtingiausių pasaulio žmonių mano, kad šis produktų rinkinys prailgins jo gyvenimą ir užtikrins ilgaamžiškumą.

10. Emma Morano

Seniausia pasaulyje moteris Emma Morano
Seniausia pasaulyje moteris Emma Morano
© Reuters/Scanpix


Iš ko tikrai vertėtų pasimokyti ilgaamžiškumo paslapčių, tai iš 116 metų E. Morano. Seniausia planetos gyventoja kasdien suvalgo vieną ar du žalius kiaušinius. Kai Emma dar buvo paauglė, gydytojas patarė jai šį produktą vartoti anemijos profilaktikai. Nuo to laiko žali kiaušiniai italei tapo būtinu meniu punktu. Be jų, E. Morano kiekvieną dieną valgo makaronus, o kartais sau leidžia šiek tiek šokolado ir taurelę naminio brendžio.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Savaitės naujienų prenumerata

Šefo virtuvė

Geriausio Lietuvos restorano rinkimai: susipažinkite su 60 kandidatų (1)

Antrą kartą Lietuvoje startuoja projektas „30 geriausių restoranų“. Ta proga pirmąją vietą 2016 metų sąraše užėmusiame restorane „Stebuklai“ šįryt buvo paskelbtas Gero maisto akademijos sudarytas 60 restoranų sąrašas. Iš pastarųjų bus renkami šalies geriausieji. Tarp jų, beje, yra net 22 nauji kandidatai.

U. Mikelevičiūtės sąrašas: ką valgyti namie 2017 m.? (41)

Pietaujate ir dažniausiai vakarieniaujate mieste? Namie gaminate retai? Bet juk būna ir tokių dienų, kai norisi pabėgti nuo šurmulio, įsijungti mėgstamiausią muziką, užsidegti mėgstamiausią smilkalą, žvakę, pasitiesti mėgstamiausią staltiesę ir sėsti vakarienės prie savo stalo. Tad pakalbėkime apie tai, ką turėti namie, kad gyvenimas būtų lengvas ir skanus.

Prancūzų restorano savininkas Vilniuje pasakė, ką mano apie lietuviškus cepelinus (136)

Kovo mėnesį pasaulinis Prancūzijos gastronomijos projektas „Goût de France / Good France“ trečią kartą iš eilės sukvietė daugiau nei 2000 virėjų iš penkių žemynų švęsti pavasario dieną kartu su prancūziška virtuve. Vilniuje esantis restoranas „Café Montmartre“, jo savininkas prancūzas Thomas Teitenas ir virtuvės šefas Christianas Mathis taip pat prisijungė prie šio pasaulinio projekto.

Nusivylėte receptu? Ko gero, patys esate kalti (4)

Atrodo, žingsnis po žingsnio atidžiai sekėte visas recepto instrukcijas, tačiau iškeptas pyragas ir vėl subliuško, o žadėtas egzotiškas tolimųjų kraštų patiekalo skonis atrodo pernelyg prėskas? Tik nepulkite kaltinti kulinarinės knygos autorių – gali būti, kad vos viena, kaip jums pasirodė, nekalta interpretacija ir buvo patirtos nesėkmės priežastis.

Daržovių tortai: malonumas be nuodėmės (15)

Įsivaizduokite, kaip atsikandate nuostabiai atrodančio torto, bet vietoje įprasto saldumo pajaučiate salierų, morkų ir raudonųjų kopūstų skonius. Salotų tortai – nauja tendencija Japonijoje, suteikianti būtent tokią patirtį. Kavinės savininkė ir maisto stilistė Mitsuki Moriyasu, gyvenanti Nagojos mieste, 2015 m. sukūrė „Vegedeco Salad“ – dekoruotas daržoves, tapusias kur kas sveikesne tradicinių tortų alternatyva.