Ne kiekvienas išdrįstų maitintis kaip šie garsūs žmonės

 (40)
Visi turi savų keistenybių ir kaprizų. Nesvetimi jie ir šio pasaulio talentingiesiems ir turtingiesiems. Kol vieni išpažįsta bohemišką gyvenimo būdą, kiti renkasi šlamštą ir perka keistus dalykus. „Didelių žmonių“ mažos keistenybės taip pat pasireiškia perkant maistą ir gėrimus. Jų skonis, reikia pasakyti, būna gana specifinis.
K. Lagerfeldas, A. Einsteinas, D. Trumpas, W. Churchillis
© DELFI montažas

Išnagrinėję kasdieninį žinomų žmonių meniu atrinkome dešimt garsenybių mitybos įpročių ir kulinarinių silpnybių.

1. Winstonas Churchillis

Viačeslavas Molotovas (kairėje), Winstonas Churchillis Maskvoje 1942 m. rugpjūtį
Viačeslavas Molotovas (kairėje), Winstonas Churchillis Maskvoje 1942 m. rugpjūtį
© Scanpix

Buvęs Didžiosios Britanijos premjeras manė, kad svarbiausias valgymas yra pusryčiai. Jis niekada jų nepraleisdavo ir valgydavo dviem etapais. Pirmąjį sudarė be lukšto virtas kiaušinis, skrudinta duona su džemu ar sviestu, kava, pienas ir šaltas mėsos patiekalas. Antrąjį – greipfrutas, šviežiai spaustos apelsinų sultys ir viskis su sodos vandeniu.

2. Steve’as Jobsas

Ne kiekvienas išdrįstų maitintis kaip šie garsūs žmonės
© Vida Press

„Apple“ kompanijos įkūrėjas buvo prisiekęs veganas. Savaitėmis jis galėjo valgyti vieną produktą, pavyzdžiui, tik morkas ar obuolius. Dėl to jo oda įgaudavo tam tikrą atspalvį. Genialusis išradėjas manė, kad, be viso kito, tokia dieta užkerta kelią nemaloniam kūno kvapui, todėl prausdavosi jis tik kartą per savaitę.

3. Pablo Picasso

Ne kiekvienas išdrįstų maitintis kaip šie garsūs žmonės
© Vida Press


Ispanų tapytojas ir skulptorius dažnai būdavo blogos nuotaikos. Kalbama, kad tai buvo jo paskutiniaisiais gyvenimo metais besilaikytos mitybos sistemos šalutinis poveikis. P. Picasso valgė tik žuvį, daržoves, ryžių pudingą ir vynuoges, o gėrė mineralinį vandenį.

4. Karlas Lagerfeldas

Ne kiekvienas išdrįstų maitintis kaip šie garsūs žmonės
© Reuters/Scanpix


Visame pasaulyje garsus mados dizaineris nepripažįsta karštų gėrimų. Vietoj arbatos ir kavos jis geria dietinę kolą, kurios kiekis gali pasiekti ir dešimt skardinių per dieną. Rytą dizaineris pradeda nuo dviejų baltymų kokteilių: vienas būna šokolado skonio, kitas – obuolių.

5. Novakas Džokovičius

Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius
© AFP/Scanpix


Visame pasaulyje žinomas tenisininkas laikosi griežtos dietos: tik glitimo neturintis maistas, jokio kofeino ir rafinuoto cukraus. Jo puikios fizinės formos paslaptis – subalansuotas mėsos, žuvies, vaisių ir kruopų vartojimas.

6. Patricia Highsmith

Patricia Highsmith
Patricia Highsmith
© Vida Press


Tokių romanų kaip „Talentingasis misteris Riplis“ („The Talented Mr. Ripley“), „Druskos kaina“ („The Price of Salt“), „Pelėdos klyksmas“ („The Cry of the Owl“) autorė savo dieną pradėdavo nuo puodelio kavos, spurgos ir cigaretės. Per dieną jėgų ji gaudavo valgydama amerikietišką šoninę, keptus kiaušinius ir virtas košes.

7. Donaldas Trumpas

Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas
© AFP/Scanpix


Surinkęs pakankamą balsų skaičių, kad būtų iškeltas kandidatu į JAV prezidentus, D. Trumpas sėkmę užkando mėsainiu ir bulvytėmis iš „McDonald's“. Beje, tai buvo ne pirmas kartas, kai naujasis JAV prezidentas pastebėtas valgantis ne patį sveikiausią maistą. Vakarienei D. Trumpas dažnai renkasi picą, tačiau nuvalgo tik jos priedus, o paplotėlį palieka lėkštėje. Jo mėgstamiausių patiekalų sąraše pirmauja netikras zuikis, gerai iškeptas didkepsnis ir vyšnių bei vanilės ledai.

8. Albertas Einsteinas

Albertas Einsteinas
Albertas Einsteinas
© Vida Press


Genialiojo fiziko kasdieninėje mityboje svarbus vaidmuo teko dviem produktams: keptiems kiaušiniams ir grybams. Jis juos visada valgė kaip pagrindinį pusryčių patiekalą. Desertui A. Einsteinas pirmenybę teikė braškėms, o vienas mėgstamiausių jo gėrimų buvo salierų punšas.

9. Warrenas Buffettas

Warrenas Buffettas
Warrenas Buffettas
© Reuters/Scanpix


Milijardierius Warrenas Buffettas neįsivaizduoja savo meniu be ledų, gazuotų gėrimų ir bulvių lazdelių. Vienas turtingiausių pasaulio žmonių mano, kad šis produktų rinkinys prailgins jo gyvenimą ir užtikrins ilgaamžiškumą.

10. Emma Morano

Seniausia pasaulyje moteris Emma Morano
Seniausia pasaulyje moteris Emma Morano
© Reuters/Scanpix


Iš ko tikrai vertėtų pasimokyti ilgaamžiškumo paslapčių, tai iš 116 metų E. Morano. Seniausia planetos gyventoja kasdien suvalgo vieną ar du žalius kiaušinius. Kai Emma dar buvo paauglė, gydytojas patarė jai šį produktą vartoti anemijos profilaktikai. Nuo to laiko žali kiaušiniai italei tapo būtinu meniu punktu. Be jų, E. Morano kiekvieną dieną valgo makaronus, o kartais sau leidžia šiek tiek šokolado ir taurelę naminio brendžio.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Šefo virtuvė

Geriausių Lietuvos restoranų rinkimuose – netikėtumas pirmame dešimtuke nebus praėjusių metų nugalėtojo (41)

Šiuo metu vyksta projekto „30 geriausių restoranų“ 2017 m. reitingo skelbimas. Kviečiame susipažinti su dar 10 restoranų, kurie pateko tarp geriausių, tarp jų - ir pernai nugalėtoju paskelbtas restoranas „Stebuklai“.

Vėl Joninės – vėl šašlykai? Metas išbandyti didkepsnį!

Per Jonines ir vėl ruošiatės čirškinti šašlyką? Žinoma, tai puikus patiekalas, tačiau jei norėjote išbandyti ką nors kita, bet vis nedrįsote to padaryti, dabar tam – pats laikas. Pavyzdžiui, šios smagios šventės proga išsikepti kepsnių karalių – jautienos didkepsnį.

6 priežastys, kodėl kiaušinius geriau valgyti vakare nei ryte (17)

Dažnai girdime, kad JAV ir Vakarų Europos šalių mokslininkai daro baltymų ir angliavandenių lyginamuosius tyrimus ir teigia, kad iš ryto pusryčiams yra sveikiau valgyti baltyminius pusryčius, pavyzdžiui, omletą ar varškę, nes jų teigimu, tokie pusryčiai leidžia ilgiau jausti sotumą, palyginti su angliavandeniais.

Pasaulinėje kavos parodoje sklandė gandas apie ypatingas lietuvių skrudintas kavas

Visą praėjusią savaitę Budapeštas kvepėjo kava – Vengrijos sostinėje vyko pasaulinė kavos paroda „World of Coffee 2017“. Parodoje surengti keturi kavos meistrų pasaulio čempionatai – „World Cup Tasters“, „World Latte art“, „World Brewers cup“ ir „Coffee in good spirits“. Lietuvos kavos meistrai varžėsi „Cup tasting“ ir „Latte art“ čempionatuose.

Mitybos specialistė: ko šiukštu nedaryti kepant maistą ant grotelių (15)

Lietuvių laukiamas ir mėgstamas grilio sezonas jau prasidėjo. Kaip sako mitybos specialistė Vaida Kurpienė, maistas, keptas ant grotelių, yra pakankamai sveikas, jei tai daroma taisyklingai, o ypač svarbu jo neperkepti.