„Žmonės skrudėsius netgi mėgsta, nors tai yra kancerogeninės, t. y. vėžį sukeliančios medžiagos“, – kalbėdama apie suskrudintą maistą pabrėžia specialistė.

Pasak jos, grilyje gaminti galima ir riebesnę mėsą, bet tokiu atveju porcijos turėtų būti mažesnės, nes riebi mėsa yra gerokai kaloringesnė.

„Dėl riebios mėsos pastaruoju metu yra labai daug diskusijų – sveika tai ar nesveika, ir atsiranda tokių, kurie sako, kad [riebi mėsa] yra nieko tokio. Tačiau ką reikėtų įvertinti – kiek mes jos suvalgome, nes reikėtų žinoti, kad liesa mėsa yra žymiai mažiau kaloringa, joje yra daugiau baltymų, ji laikoma vertingesne mėsa. Riebi mėsa, pavyzdžiui, sprandinė, yra ganėtinai kaloringa. Ir kuo ji riebesnė, tuo sunkiau virškinama“, – pasakoja specialistė.

Taip pat V. Kurpienė atkreipia dėmesį, kad kepti ant grotelių galima ne tik mėsą ar daržoves – puikiai tam tinka žuvis, tofu – sojos pieno sūrį, įprastą pieno sūrį.

Plačiau apie tai – pokalbio įraše.